Istoria omenirii – o privire în interior, partea 2

Pe parcursul evoluției sale, omenirea a trecut prin mai multe etape preliminare de dezvoltare. Ea încearcă să se conecteze pentru a deveni un singur om, Adam, precum forța superioară.

Prima dată când a fost făcută o astfel de încercare a fost în vechiul Babilon. Rambam a scris că patriarhul Avraam a adunat mulți babilonieni în jurul lui și i-a organizat într-un grup mare, iar mai târziu i-a condus in țara Canaan.

Sub conducerea lui Jacob, s-au mutat în Egipt din țara Canaan, au trecut prin robia egipteană și au ieșit din ea sub conducerea lui Moise. Dar, din moment ce au părăsit Babilonul antic, acest grup a avut un singur si constant motto: unitate și iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți.

Acestea nu au fost doar mutări dintr-o țară în alta., ci au fost etape de dezvoltare. Egoismul lor a crescut și s-a dezvoltat, cerând o nouă metodă de conectare. Metoda lui Avraam nu mai mergea, pentru că ea era potrivita numai pentru perioada strămoșilor.

Această perioadă a trecut și a apărut un timp nou. Faraon simboliza egoismul imens pe care grupul lui Avraam l-a acumulat și, prin urmare, a fost necesară o metodă mai eficientă de conexiune, care a fost mai puternică și mai profundă decât cea veche.

Apoi au primit Lumina care Reformează. Cu alte cuvinte, ei au început să lucreze cu forța superioară, atrăgând-o prin încercări practice de a se uni. Condiția pentru a primi această forță este garanția reciprocă. În cazul în care suntem pregătiți să devenim garanți unul pentru celălalt, adică pentru a ne conecta, atunci vom crea calitatea de unitate și dragoste între noi, similar cu forța superioară a naturii.

Și apoi, pe baza principiului similitudinii și a echivalenței calități, acestea ar putea atrage forța pozitivă a unității, ascunsa în natură, numită Creator. Cu toate ca toata natura acestei lumi se bazează pe o forță negativă, putem atrage forța pozitivă și sa le includem pe amândouă în noi înșine.

Simbolurile forței negative care s-a dezvăluit între ei sunt vițelul de aur și numeroase alte probleme si necazuri despre care Tora ne spune că sunt bântuiți în mod constant în timpul rătăcirii lor în deșert. In ciuda acestui fapt, ei atrag forța pozitivă tot mai mult, până când aceasta compensează întreaga forță negativă, care se revelează între ei cu ea. Aceasta înseamnă că ei s-au pregătit pentru etapa următoare.

Acest proces este numit patruzeci de ani de rătăcire în deșert; este achiziționarea forței pozitive, care va acoperi forța negativă. În tot egoismul, care a fost descoperit în ei, în Egipt, li s-a dat o forță suplimentară pentru a le permite să se trateze reciproc cu compasiune. Aceasta se numește pregătirea pentru intrarea în țara lui Israel.

Evident, este vorba despre o nouă stare internă, nu despre geografie, nici istorie.

Intrarea în țara lui Israel, înseamnă că dorințe mult mai puternice sunt revelate în ei, care nu au fost dezvăluite în timpul etapei precedente, numită deșert. Egoismul, mult mai puternic, este dezvăluit in ceea ce se numește cele șapte națiuni care locuiesc în țara lui Israel, care trebuie să fie distruse sau alungate.

Desigur, noi nu vorbim despre oameni, ci despre distrugerea dorințelor egoiste in interiorul unei persoane și în interiorul acestui întreg grup, care intră într-o nouă stare, un nou nivel de dezvoltare.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 8/12/16, Scrierile lui Rabash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed