Iubirea ca dar pentru creație

119Nu există altceva decât iubire în Creator. Cu toate acestea, Creatorul creează diverse condiții în dorinţa de a primi, care ar trebui să ne ajute să înțelegem ce este iubirea și să obținem iubire, deoarece este ceva total de neînțeles pentru noi.

Iubirea este ceva străin și neclar pentru egoismul nostru, ceva care este împotriva naturii noastre. Cum este posibil ca atunci când gust diferite delicii prezentate în fața mea, să simt gazda din aromele lor? Care este legătura dintre una și alta?

Aceasta este esența creației, „existență din nimic” și în acest „nimic” există ceva din „existent”.

Prin urmare, din nimic, din dorința de a primi plăcere, pot ajunge la Cel Existent. Aceasta înseamnă că din impresia din interiorul dorinței de a primi plăcere pot ajunge la iubire, calitatea care este complet detaşată în absolut totul din creație.

Dintr-o dată, ca urmare a unor acțiuni și procese în cadrul dorinței de a primi plăcere, se întâmplă un miracol și ajunge la calitatea care aparține naturii superioare, divine.

Pentru noi rămâne complet neclar cum acțiunile „dau-primesc” duc la nașterea unui miracol numit iubire. Iubirea nu are nimic de-a face cu dorința de a primi plăcere.

De fiecare dată și la orice treaptă, trebuie să ne refacem acțiunile și impresiile trăite în dorința de a primi plăcere, pentru a le aduna pe toate și a le ridica pentru atingerea calității iubirii.

Din partea a 3-a a Lecţiei zilnice de Cabala 3/9/12Talmud Eser Sefirot, Partea15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: