Iubirea este împlinirea dorinţelor altcuiva

Întrebare: Unde se află graniţa între lumile materiale şi cele spirituale? Cum o trecem? Există această graniţă?

Răspuns: Graniţa dintre lumile spirituale şi materiale se află în interiorul omului. Nu putem să măsurăm sau să considerăm ceva decât în raport cu omul. De aceea, atitudinea noastră faţă de lume şi viaţă este foarte subiectivă; cât trăiesc, universul străluceşte.

Dar, dacă ies din egoismul meu care, psihologic, este natura mea şi mă ridic deasupra lui, încep să simt întregul univers într-un simţ complet nou. Deoarece, din interior, văd deja totul în Lumina dăruirii, iubirii şi altruismului. Organele mele de simţ percep caracteristici absolut diferite şi, de aceea, lumile îmi par complet diferite.

Întrebare: De ce se numeşte asta iubire?

Răspuns: Pentru că vreau să îi fac bine aproapelui meu. Nu ştiu ce se numeşte iubire în lumea noastră dar, în înţelepciunea Cabala, iubirea se referă la o astfel de atitudine faţă de apropiat, când tu vrei să îi împlineşti dorinţele. Să faci ceea ce el vrea, înseamnă să îl iubeşti.

Când îl simţi pe aproape ca pe tine însuți, atingi corectarea finală şi ieşi din cadrul lumii noastre şi treci în lumea următoare, următorul nivel de realizare şi dobândire.

Comentariu: Există un fenomen interesant în fizică care se numeşte singergie, atunci când un sistem nu este egal cu suma subsistemelor sale. Asta, într-o oarecare măsură, este o reminescenţă a ceea ce Cabala spune despre uimitoarea conexiune, când oamenii, prin unitatea lor, încep să se simtă ca un singur întreg, care nu îi mai împarte în particule separate.

Comentariul meu: Colectivul este mult mai mare decât suma părţilor sale.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 25.12.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: