Iubirea neutralizează ego-ul

Congresul s-a terminat și suntem în punctul de a ne întoarce la grupurile noastre pentru a ne conecta la alte persoane. Suntem în punctul de a ieși din această mare sală și de a ne separa de grupul nostru de zece.

Desigur, trebuie să rămânem în contact cu ei, dar ar trebui să vedem că tot ceea ce este adăugat în grupul meu de zece sau ceea ce-i lipsește când mă întorc acasă este calculat de sus și asta este, de fapt, cu ceea ce ar trebui să muncesc.

Creatorul ne-a dat aceste condiții cu privire la scop și nu trebuie să-mi pară rău că nu sunt alături de același mic grup cu care sunt atât de obișnuit de câteva zile și cu care vreau să rămân pentru totdeauna. Nu! Voi munci cu lumea întreagă și cu grupul meu local.

Ar trebui să ajungem la o stare în care există mai multe persoane cu care pot munci oriunde, fie virtual sau fizic. Pot exista acolo diferite grupuri de zece dimineața, la prânz și seara. Este doar începutul, și noi rămânem la un anumit grup de zece pentru a simți că acolo, putem găsi un răspuns, căldură, apropiere și înțelegere reciprocă. Dar, putem simți același lucru aproape imediat într-un alt grup. Dacă sunt înconjurat de prieteni din lumea întreagă, care avansează spre scop, pot sta într-un grup și să simt imediat că sunt aceiași prieteni.

Nu este nici o diferență dacă știu bine sau deloc în lumea corporală aceste persoane. Dacă avem un obiectiv comun, mă pot conecta la ei ca și cum i-aș cunoaște de ani. Nu contează dacă ne cunoșteam deja sau nu.

Este foarte important să se exprime iubirea pentru toți prietenii, astfel ca fiecare persoană în grup, în grupul de zece, să simtă că este iubită. Sentimentul de iubire neutralizează ego-ul dacă o persoană dorește să-și anuleze ego-ul. Asta pentru că iubirea de prieteni evocă în mine un astfel de sentiment de pace, că încetez să-mi mai fac griji cu privire la mine.

Apoi, pot urca deasupra ego-ului meu! Sunt eliberat să-mi fac griji cu privire la mine și așa pot să dăruiesc și dăruiesc iubirea mea ca un cadou celorlalți pentru că nu mai trebuie să mă gândesc la mine.

Este un punct foarte important. Putem conveni că vom arăta în mod intenționat iubirea noastră unuia din prieteni și astfel îl eliberăm din necazurile și preocupările lui. Încercați și vedeți dacă asta merge bine chiar dacă nu muncim în mod intenționat față de un prieten, fiecare din noi trebuie mereu să simtă că grupul își face griji cu privire la el.

Din congresul de la Los Angeles, ”a doua zi”, 01.11.2014, Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: