Iubirea nu este nimic altceva decât armonie, un echilibru reciproc între plus şi minus

Dacă vorbim de iubirea dintre prietenii din grup, atunci nouă ni se pare că este ceva artificial, care nu este necesar, neplăcut şi care nu se poate obţine. Dar, de fapt, este doar o realizare a unei legi de bază din natură. Cuvântul „iubire” este un pic corupt în timpurile noastre.

De fapt, dacă nimeni nu anihilează nimic, ci vrea doar să suplimenteze, să ajungă la o completare în grup între proprietăţile opuse, care provin dintr-o singură rădăcină și care există în natură, noi înţelegem că asta se numeşte armonie, alăturare reciprocă şi nu poate există o altă stare.

De aceea, un om singur nu poate face nimic. Singur, omul nu poate dobândi lumea superioară şi sistemul care operează în lume, pentru că nu are o stare corespunzătoare în el, nu participă la acest sistem. El trebuie să creeze un astfel de senzor în el și, anume, organul percepţiei lumii superioare. Şi trebuie să se unească cu grupul de zece pentru asta.

Conexiunea noastră este bazată pe faptul că tu ai un minus, eu am un plus, altcineva are un plus, celălalt are un minus şi, aşa mai departe, iar din aceste conexiuni în cruce dintre noi se formează reţeaua numită Kli, adică vasul pentru revelarea Creatorului. Ce înseamnă asta, adică Creator? Înseamnă media, comunul, adică ceea ce obţinem din combinaţia opuselor.

De aceea, noi trebuie să obţinem uniunea corectă dintre noi: să nu distrugem nimic, să nu suprimăm nimic, ci să învăţăm să folosim fiecare proprietate a oricărui membru al grupului, de la cea mai proastă la cea mai bună. Toate au acelaşi drept de a exista.

Din lecţia nr. 1 din Congresul de la Vilnius din 03.11.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: