Joc online cu Creatorul

Pe masura ce examinam universul, vedem ca natura impreuna cu lumea noastra ne sunt ascunse. Noi dezvaluim lumea de-a lungul a mii de ani, din generatie in generatie si devenim mai familiari cu ea.

Creatorul este forta comuna a naturii si pentru asta avem nevoie de ceva mai mult timp ca sa Il atingem. Si totusi, de ce ne este ascunsa realitatea? De ce se ascunde Creatorul de noi?

Pentru ca El nu este ca si legile naturii conform Lui: nivele mineral, vegetativ si animat ale dezvoltarii, sau nivelul uman. El este legea comuna care contine gandul, la fel ca si inceputul si sfarsitul universului. Totul este inclus in El. Atunci, de ce a creat totul astfel incat sa fie ascuns de noi?

Ce este atat de special in a obtine revelatia Lui in felul nostru si sa Ii cerem sa ne ajute cu asta? Ce este acest joc? Se ascunde de noi, si noi trebuie sa suferim de-a lungul miilor de ani a dezvoltarii noastre, pana cand venim la intrebarea „De ce este Creatorul ascuns?” Doar atunci intelepciunea Cabalei, metoda de revelare a Creatorului, este dezvaluita. Ce obtinem din asta? Deci, il revelam pe El, si ce se intampla atunci?

Oamenii spun ca vom fi fericiti atunci pentru ca Creatorul este bun si face bine, si vom exista in dragoste deasupra la toata suferinta, odata ce am atins revelarea Lui. Totusi, daca Creatorul este forta infinita de dragoste si daruire, atunci de ce ne-a creat sa fim atat de mizerabili si dezgustatori? De ce trebuie sa muncim atat de mult ca sa ajungem la cel care ne iubeste?

Vedem ca totul este la fel in lume. Oamenii care au trecut prin diferite obstacole in drumul lor pentru a obtine dragostea, unitatea si revelarea o pretuiesc. Ei simt cum beneficiaza si descopera ceva maret, drag, important.

Vedem si cu fiecare persoana in lumea noastra in mod esential doreste sa fie iubit pentru ceea ce este. Totusi, acest fel de relatie dintre noi nu poate exista. Doar o mama experimenteaza aceste sentimente fata de copilul ei, si aceasta dragoste este corporala si animalica. Este naturala pentru mama si o obliga sa isi iubeasca copilul, sa ii dea viata, sa il sustina si sa ii faciliteze dezvoltarea viitoare.

Aceasta este singura exceptie. Deoarece noi nu ii iubim pe ceilalti pentru cine sunt, dorim sa avem dovada a felului in care asta ne va aduce un beneficiu. Tot acest ajutor in a intelege, cel putin intr-o anumita masura, de ce Creatorul are nevoie de acest joc (ascunderea)

El vrea ca noi sa venim la aceasta dragoste fara sa asteptam vreun baneficiu. La fel cum dorim sa fim iubiti pentru ceea ce suntem, El de asemenea doreste sa fie iubit pentru ceea ce este fara sa asteptam vreu castig personal. De aceea nu putem intelege cum sa incepem sa stabilim o conectare cu El inainte sa ne eliberam de egoul nostru.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem pentru a dezvolta senzatia de Creator in noi, este sa ne ridicam deasupra naturii noastre. Cu alte cuvinte, trebuie sa ne ridicam deasupra interesul personal, deasupra la „ce castig din asta”?

Asta va fi posibil cand reusesc sa ma eliberez de el,  cand daca nu as fi existat, daca as fi fost absolut independent si obiectiv, as fi in stare sa judec lucrurile in acest fel. Atunci as putea incepe sa il percep pe Creator, forta daruirii, forta binelui din acest moment incolo.

Altfel, daca ar fi sa se dezvaluie pe Sine, as veni la El pentru ca asta ma va avantaja. Si asta pentru ca daca as fi simtit ca El doar arata dragostea, siguranta, sanatatea si fericirea as fi fortat sa Il iubesc pentru ca El este sursa a tot ceea ce este bun. Aceasta dragoste ar fi impusa si dependenta.

De aceea am nevoie sa ma inarmez cu un ecran, o restrictie si anti-natura mea, si sa ma eliberez de egoul meu. Atunci, amandoi am fi purtati de o infinita si pura dragoste fara beneficii personale, si am incepe sa intelegem ca nu Creatorul este cel care se ascunde de om, ci omul Il ascunde cu egoul sau.
Din Lectia introductiva “De ce Creatorul este ascuns” 12/14/2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: