Jucându-ne cu senzaţiile

Întrebare: Spui adesea că înţelepciunea Cabala este o ştiinţă care se obţine în simţuri. Dar o ştiinţă poate fi studiată fără intelect, fără gândire?
Răspuns: Nu, este imposibil. Înţelepciunea Cabala nu se obţine în simţuri, dar simţim în sentimente. Apoi verificăm aceste sentimente: le împărţim, le comparăm între noi, le dăm numere de evaluare, ca şi cum le cântărim.

De fapt, Cabala se joacă cu sentimentele. Dar le aranjează în sistem, iar noi începem să vedem interacţiunea dorinţelor, ce sentimente apar în fiecare dintre ele.

În Cabala, măsurăm foarte precis toate sentimentele şi le dăm valori numerice, determinându-le puterea, direcţiile, proprietăţile, etc. De aceea, avem o ştiinţă a sentimentelor, pentru că numai materia lumii noastre este dorinţa.

Înţelepciunea este descrisă ca o ştiinţă a emoţiilor pentru că singura materie din lumea noastră este dorinţa, iar ceea ce se simte în dorinţă se numeşte senzaţia care este simţită ca urmare a acţiunii Lumini asupra dorinţei. Asta înseamnă că măsurând schimbările în dorinţă, măsurăm Lumina care acţionează şi o influenaţează.

Întrebare: Ce este mai întâi, mintea sau dorinţa omului?

Răspuns: Dorinţa apare prima iar după aceea urmează mintea , în acest fel ne dezvoltăm. De unde provine mintea unui copil? Apare numai ca rezultat al dezvoltării dorinţei.

Cu cât este mai mare dorinţa unui om, cu atât mai mult are acesta nevoie de minte pentru a acţiona şi a obţine toate dorinţele care îl controlează.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 17.01.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: