Judecata Creatorului

Orice om din lumea această se plânge de viață sa și, desigur, toată lumea are drepatate până la un anumit punct și, uneori, chiar în totalitate. La urmă urmei, nu omul este cel care se pune singur în mijlocul problemelor, prin natura să, lipsa de înțelegere și încapacitatea sa de a vedea viitorul într-o lume impredictibilă. Așadar cum putem blama omul ?

Dacă ne uităm la soarta fiecărei persoane și la modul cum se comportă, vom descoperi că fiecare dintre noi se naște, trăiește și moare predestinat. Iar acțiunile cuiva sunt determinate de circumstanțele și atributele noastre și nu de dorința noastră. Într-un cuvânt, omul nu este liber.

Iar în acest caz nu putem cere nimic de la El !

Dar aici, adevăratul responsabil pentru tot ce ni se întâmplă este revelat, iar cel care a creat totul este, de asemenea, pregătit pentru a fi judecat și învinovățit. Deoarece în judecata Creatorului, împreună cu acuzațiile și plângerile, vom descoperi atitudinea Lui față de noi, scopul pentru care El ne-a creat atât de mici și de ce suntem pedepsiți de noi înșine și de către natura noastră. Vom învața scopul creație noastre cât și a soartei, de ce ne-am născut, de ce trăim și murim în chinuri mari. Eventual, vom începe să înțelegem că toate plângerile noastre sunt către Creatorul nostru și, de fapt, pe El dorim să îl judecăm !

Singură înțelepciune din lume care ne poate ajută este Înțelepciunea Cabalei. Ea clarifică problemele relațiilor reciproce dintre om și Creator, astfel fiind principala înțelepciune din lume, deoarece nimic nu este mai important decât lucrurile care contează. Motivul este simplu, nu este nimic în afară de asta în natură ! Desi Creatorul face totul, totusi omul este pregătit să ierte și apoi să-I mulțumească pentru ceea ce El îi face, pentru a-l aduce astfel către starea completă ?

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: