Judecătorii din interiorul omului

560Întrebare: Spui că în dorințele sale, omul trebuie să creeze un sistem de control analitic care să activeze sistemul executiv. Ce este acest sistem de control?

Răspuns: În principiu, acționăm întotdeauna în așa fel încât mai întâi să simțim niște impulsuri în inimă și, în conformitate cu aceasta, niște gânduri în minte, apoi trecem la întruchiparea reală, la realizarea gândurilor noastre și a sentimentelor.

Atunci când în om apar dorințe, el trebuie mai întâi să le analizeze, apoi să judece, ceea ce înseamnă să-și verifice intenția și abia apoi să împlinească aceste dorințe.

Trebuie să dezvolte o astfel de forță în sine, astfel încât să poată verifica constant de ce face anumite acțiuni, ce îl ghidează. Acest lucru se numește judecătorii din interiorul omului.

Întrebare: Ne judecăm pe noi înșine, unii pe alții și pe Creator tot timpul? Se spune chiar că fiecare îi judecă pe ceilalți după măsura propriilor greșeli, a egoismului său. Întotdeauna îmi evaluez aproapele în raport cu mine?

Răspuns: Numai relativ la tine. Omul îl evaluează pe celălalt în funcție de propriile calități: bine — bine, rău — rău. El poate chiar să-l justifice pe celălalt. În mare parte, desigur, îl va evalua prost, deoarece egoismul său necorectat îl face să realizeze acest lucru.

„Stări spirituale” KabTV 1/11/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed