Justifică acțiunile Creatorului

Baal HaSulam, Șamati, articolul 34, „Profitul unui pământ”: Cu toate acestea, trebuie să știm că în acea stare, atunci când nu pot spune că Creatorul dă numai binele, ei sunt considerați răi, deoarece suferința îi face să-și condamne Făcătorul.

Creatorul nu ne trimite niciodată suferință. Percepem aceste senzații ca atare, doar pentru că nu suntem pregătiți corespunzător pentru ele.

În principiu, așa cum se spune, o persoană ar trebui să-l binecuvânteze pe Creator, atât pentru bine, cât și pentru rău, deoarece tot răul pe care îl simțim este necesar doar pentru a dezvolta în noi o senzație a viitoarei împliniri bune.

Nu există fărădelegile și suferințele. Toate sunt ulterior pline de plăcere. Prin urmare, trebuie să ne pregătim corect și în avans pentru suferință și pentru plăcere. Vom avea apoi o revelare continuă a Creatorului în plăcere și bucurie.

Doar când oamenii văd că Creatorul le transmite plăcere îl justifică pe Creator. Așa cum au spus înțelepții noștri: „Cine este drept? Cel care își îndreptățește Făcătorul ”, adică unul care spune că Creatorul conduce lumea într-un mod drept.

Drept este un om care poate justifica acțiunile Creatorului în orice stare. El și-a corectat dorințele într-o asemenea măsură încât nu poate simți nimic rău în ele, chiar dacă Creatorul ar putea aparent să-i trimită sentimente negative.

El este însă atât de legat de Creator încât percepe toate sentimentele care provin din această sursă ca fiind pozitive. Își acoperă sentimentele cu înțelegerea de la cine le primește și, prin urmare, totul este o bucurie pentru el. El poate obține plăcere de la orice semnal de la Creator.

Întrebare: Simte că suferă?

Răspuns: Nu, el nu simte, deoarece suferința lui este acoperită de simțirea Creatorului ca fiind dăruitor.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 22/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed