Justificând Creatorul

213Nu este atât de ușor să-L justificăm pe Creator deoarece avem în mod constant plângeri care apar din faptul că suntem opuși Lui. Creatorul este unul, unul și unic și, în măsura în care ne transformăm în același întreg, ÎL vom putea simți, înțelege și justifica.

Dar de fiecare dată, pornim de la separare, pentru că altfel nu am putea simți conceptul de unitate, deoarece lumina poate fi văzută doar din întuneric. Numai din contrastul contrariilor se simte realitatea, atât un pol, cât și celălalt, atât lumina cât și întunericul.

Este imposibil să vezi întunericul în întuneric sau lumina în lumină, ci numai unul împotriva celuilalt. Prin urmare, putem justifica Creatorul doar cu condiția să ne unim. În măsura în care în conexiunea noastră descoperim conceptul de unitate, vom putea justifica Creatorul și creația creată de El. La urma urmei, creația este ceea ce este în afara Lui.

Prin urmare, El a creat întreaga lume sub forma separării, a distanței și a zdrobirii, forțele egoiste. Și toate acestea pentru a ne oferi posibilitatea de a conecta toate aceste contrarii cu legături de iubire și de a înțelege din ele esența conexiunii, care este Creatorul. Acesta este modul în care Îl atingem.

Creatorul este unul, unic și singura forţă, în afară de care nu există nimic. Și aceste concepte sunt înțelese numai din munca asupra separării. Prin urmare, contrastele și contrariile devin din ce în ce mai evidente și mai acute în lumea noastră.

Fiecare persoană, pe măsură ce se dezvoltă, descoperă în sine din ce în ce mai multe calități opuse, gânduri și chiar dezacorduri cu sine însuși și cu atât mai mult cu ceilalți. Îi este greu să-i înțeleagă pe ceilalți și să se conecteze cu ei.

Această dezvoltare este concepută pentru a dezvălui cât de diferite sunt gândurile, dorințele și acțiunile noastre, astfel încât peste toate aceste diferențe să ne unim și să acoperim toate păcatele cu iubire. Realizând diferența dintre starea de separare completă, opoziție, conflict și starea de conexiune – între aceste două sisteme rupte și corectate – vom putea înțelege, simți și atinge esența Creatorului în minte și în simțiri. .

Acest lucru este descoperit tocmai din combinația a două sisteme opuse și apoi vedem beneficiile în tot ceea ce Creatorul a pregătit pentru noi.

Prin urmare, puteți justifica Creatorul numai prin combinarea opuselor și fără a anula nimic. Dimpotrivă, descoperim tot mai multe diferențe și ne conectăm peste ele cu credință mai presus de rațiune. Adăugăm astfel un spațiu comun, creat la cererea noastră, unde opusele se conectează.

Și dacă nu facem acest lucru, dacă nu cerem Creatorului să stabilească pacea între noi, o uniune completă, atunci nu vom ști ce este Creatorul – un nivel deasupra opoziției.

Opoziția rămâne, nu trebuie distrusă și eliminată. Doar așa vom înțelege semnificația creației și de ce Creatorul ne-a creat exact așa, opus unul altuia. Astăzi, dezvăluim această opoziție peste tot, peste tot în lume, până la punctul în care nu putem să ne înțelegem unul cu celălalt. Trebuie să învățăm întreaga lume cum să ajungem la conexiunea corectă și să ne apropiem unul de celălalt. Altfel, lumea se va destrăma. Acesta este semnul timpului nostru – al ultimei generații.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 5/20/21, “Justificând Creatorul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed