La intrarea în Țara lui Israel

În Porțiunea „Tavo”(Când vii), Moise explică poporului ce trebuie să facă la intrarea în Țara lui Israel, care se întâmplă atunci când ei se ridică la un nou grad spiritual.

Țară (Ereț) vine de la cuvântul Dorință (Rațon) și Israel vine de la cuvântul Direct la El (Iașar El). Urcarea la gradul în care toate aspirațiile omului sunt direcționate numai către Creator se numește „intrarea în Țara lui Israel”. Nu există aici niciun fel de geografie sau istorie!

Este scris în Tora că fiii lui Israel vor fi deopotrivă și blestemați și binecuvântați, adică vor avea și linia din stânga și linia din dreapta și vor lupta cu problemele lor pentru a se uni și mai mult. Pentru asta, pașii urcării în Țara lui Israel nu sunt simpli, sunt foarte grei și sunt revelați treptat.

Cucerind această Țară în acest mod, adică aceste dorințe și aceste intenții, fiii lui Israel Îl revelează treptat pe Creator în ei înșiși. Cu alte cuvinte, această dorință numită Țara lui Israel se manifestă între ei și în ea, iar ei Îl obțin pe Creator din ce în ce mai mult.

Tot ceea ce s-a întâmplat mai înainte, în timpul corectării din deșert, a avut ca scop să nu se rănească reciproc. Acum, dorințele lor îi conectează unii cu alții peste ură și peste toate problemele. Prin acoperirea urii cu iubire, ei Îl revelează pe Creator.

De acum, asta nu mai înseamnă deșert, ci războaie interioare. Ei știu că înfruntă un uriaș și teribil război, fiecare în el însuși și unul cu celălalt.

Din emisiunea Kab Tv „Secretele Cărții Eterne” din 5/12/2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: