La linia roșie

Epidemia de coronavirus atinge fiecare persoană din lume, indiferent de unde provine, inclusiv Italia, Israel, Coreea sau Rusia. Întreaga lume este îngrijorată. Virusul se răspândește fără a recunoaște nicio graniță și nu avem în vedere prea curând, sfârșitul lui. Experții prevăd că epidemia va dura un an până când vor apărea unele mijloace de combatere a virusului.

Coronavirusul a schimbat semnificativ relația dintre oameni în societatea umană, punându-ne întrebări serioase. Ce trebuie făcut pentru a putea reveni la viața normală? Ce ne cere natura și de ce ne aduce astfel de surprize? Care este soluția pentru toate problemele cu care ne confruntăm în viața noastră?

Pe de o parte, aceste probleme ne arată cât suntem de conectați și dependenți unul de celălalt, cu adevărat. Pe de altă parte, conexiunea noastră nu este bună și trebuie să învățăm cum să o schimbăm. Coronavirusul tocmai a început să dezvăluie gravitatea stării noastre. Situația nu este încă prea rea.

Să vedem ce se va întâmpla odată ce America de Nord și de Sud, precum și țările europene își vor închide granițele. Umanitatea va reveni la bariere, la graniţe.

Singura soluție este să ne dăm seama care ar trebui să fie conexiunea corectă între noi și cum să construim relații atât de bune, astfel încât niciun virus să nu poată trece. Virusul este un semn că legătura dintre noi este incorectă.

Coronavirusul este o problemă comună pentru toată lumea și, prin urmare, este nevoie de unificarea corectă și garanția reciprocă din partea întregii omeniri. De ce ne aducem constant nenorociri, nouă înșine? De ce natura ne lovește cu un bici tot timpul, pe fiecare dintre noi separat, precum și pe toţi împreună?

De ce aceste lovituri devin din ce în ce mai puternice, de la an la an, și de ce se lărgesc atât de mult încât învăluie întreaga umanitate? Natura încearcă să ne conducă către conștientizarea nevoii de garanție reciprocă, astfel încât să devenim ca o singură persoană, un singur sistem.

Fiecare persoană din lume trebuie să înțeleagă că:

  • Coronavirusul nu este o coincidență, ci o parte a procesului prin care forțele naturii conduc societatea umană. El se străduiește să ne unească într-un singur sistem.
  • În acest sistem unic, există legi pe care natura ne va obliga să le adoptăm, dacă nu de bună voie, atunci „prin băţ”. Coronavirusul este una dintre nenorocirile trimise omenirii pentru a o agita și a o forța spre introspecție, astfel încât să învățăm să trăim corect.

În mod ideal, trebuie să devenim ca un singur om, cu o singură inimă, într-un singur sistem. Nu există nicio cale de ieșire. Va trebui să atingem acest lucru. Epidemia de coronavirus este prima plagă dintr-un lanț de lovituri care vor fi dezvăluite lunar. La urma urmei, dacă ne tratăm rău reciproc, creăm un loc pentru virus. Apare acolo unde lipsește garanția reciprocă pe care ar fi trebuit să o stabilim în noi.

Scopul creației este de a aduce o persoană într-o bună conexiune cu ceilalți, de a-și iubi aproapele ca pe sine însăşi. Dacă acest lucru nu se întâmplă, sunt descoperite diverse probleme care acționează ca remedii, care ne împing pe toți spre conexiune.

Ne privim unul pe celălalt și nu ne dorim binele. Privirile necurate și cuvintele de judecată se materializează și trec de la o persoană la alta sub formă de viruși.

Omenirea este din ce în ce mai dependentă unul de celălalt în industrie, comerț și orice altceva, dar, în același timp, nu îmbunătățim relațiile umane. Relațiile noastre sunt în contradicție cu conexiunile tot mai mari dintre noi; Mă conectez cu toată lumea de pe Pământ, dar cu scopul de a smulge tot sucul din ei, pentru mine. Când aceste conexiuni devin absolut insuportabile, natura le lovește și le rupe.

Imaginează-ți lumea tăind conexiunile cu China, Japonia și Coreea de Sud – cum va lovi sectorul de fabricație… Dacă s-ar opri producția chiar si a unui mic element electronic, jumătate din lume s-ar opri. Acest lucru se întâmplă pentru că nu ne organizăm corect pe plan uman. Nu respectăm legea garanției reciproce. Ultimele picături sunt stoarse din oameni, astfel încât elita să poată câștiga încă câteva miliarde de dolari.

Virusul a dus deja la concedieri în masă. Nu se pare că acest val va scădea. Se pare că va agita întreaga omenire, astfel încât vom simți că am ajuns la linia roșie și că natura nu ne va mai lăsa să trăim așa.

Pentru prima dată în istoria umanității, ne dăm seama că ceea ce se întâmplă este o lovitură de sus, la fel cum vrăjitorii egipteni i-au spus lui Faraon că una dintre plăgi era din mâna lui Dumnezeu. Toată lumea va simți că este cea mai mare pedeapsă și că suntem opriți de sus.

Când mă uit neprietenos la o altă persoană, îi transmit deja virusul. Până la urmă, toți suntem legați de un singur sistem și gândindu-mă greşit la cineva, aduc un virus negativ, un semnal negativ în întregul sistem, încălcând garanția reciprocă. Poate fi doar un gând, dar cu toții suntem interconectați de gânduri, conversații și acțiuni.

Fie că vrem sau nu, suntem blocați în sfera comună. Acesta este motivul pentru care nu este important dacă vorbesc, scriu, gândesc sau fac ceva cu mâinile mele. Efectul gândirii este și mai mare, la fel cum s-a spus că „totul se rezolvă în gând”. Până la urmă, gândirea se materializează în acțiune fizică.

Fire invizibile sunt întinse între noi. Suntem într-un câmp de conexiuni. Cel mai înalt nivel de conexiune este gândul, care apoi coboară în niveluri mai simple. Putem corecta toate virusurile gândite. Garanția reciprocă este interconectarea corectă între noi, la nivel de gândire. Dacă o menținem, nu va mai fi nevoie de nimic altceva, inclusiv de medicamente fizice.

Din Lecția zilnică de Cabala 3/7/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed