La punctul decisiv al lumii

417În ceea ce privește războiul, lumea s-a împărțit brusc în două: pentru sau împotriva Israelului. Această confruntare se manifestă în fiecare societate și în fiecare colț al lumii. Ce rol joacă în procesul de corectare și de ce se întâmplă așa?

Văd această confruntare ca pe o forță care va obliga poporul Israel să se unească. Această presiune nu are alt scop decât să acționeze asupra noastră astfel încât să ne unim unul cu celălalt.

Lumea fierbe și toată lumea se uită la Israel ca și cum ar fi o rană deschisă pe trupul lumii. De ce se atrage o asemenea atenție asupra ei? La urma urmei, dacă te uiți la harta geografică a lumii, Israelul este o țară foarte mică. Totuși, această hartă materială nu arată conexiunea spirituală a Israelului cu întreaga lume.

Nu este clar cum este posibil ca întreaga lume, miliarde de oameni cu toate armele lor, să nu facă față unei țări minuscule care este aproape invizibilă pe hartă. Aici se manifestă clar conexiunea dintre lumea materială și cea spirituală, iar noi suntem în punctul cel mai decisiv.

În ciuda dimensiunii mici a statului Israel, lumea simte o importanță deosebită în ceea ce se întâmplă acolo. Dacă te uiți la dimensiunea acestei țări pe hartă, se pare că nu este nimic de discutat. Și totuși ei nu ne pot face nimic.

Este scris de profeți că, la sfârșitul îndreptării, fiecare persoană din națiunile lumii se va lipi de un evreu pentru a-l conduce în țara sfântă. Se pare că nu este suficient să ieșim în lumea spirituală, dar trebuie să-i aducem pe toți cu noi, iar națiunile lumii ne vor împinge să ne ridicăm la niveluri suplimentare, tot mai înalte.

Din partea a 3-a Lecţiei zilnice de Cabala 14/11/23, Scrierile lui Baal HaSulam „Șofarul lui Mesia“

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: