Lava fierbinte a unităţii

Ne putem uni doar prin atac. Până la urmă, noi avem o forţă care se opune unificării în orice mod posibil. Însă, această putere nu ne împiedică să facem ceva în această lume. Egoismul oamenilor în această lume nu este un impediment; el doar contribuie la dezvoltarea noastră.

Aşadar, egoismul nu este un lucru rău. Din contră, dacă un copil nu ar vrea nimic, dacă nu ar căuta să cucerească întreaga lume, atunci el ar fi subdezvoltat, iar asta ar fi alarmant.

Cu cât cineva este mai egoist în această lume, cu atât este mai mare abilitatea lui de a reuşi. Este necesar numai să-şi direcţioneze egoismul în direcţia corectă, ca să nu fie distructiv şi ca să nu facă rău societăţii. Dar, dacă mulţumită egoismului face o treabă bună şi realizează foarte multe, iar asta fiind numai în beneficiul lui şi al lumii.

Ca să fiu mai explicit, nu este nici măcar egoismul, ci forţa de dezvoltare înnăscută în programul evoluţiei, din întreaga natură, incluzând fiecare persoană. Adevăratul egoism, despre care este scris “Am creat înclinaţia rea, am creat Tora ca un condiment”, se manifestă numai atunci când aspirăm spre unificare. Apoi, în interiorul unităţii, noi revelam puterea care o împiedică.

Dorinţa de a ne uni este dorinţa de a corecta sistemul sufletului comun, primul om, Adam, care a fost ”spart”. Sarcina noastră este să-l corectăm, căci Creatorul a creat separarea dintre noi ca un loc de muncă, aşa încât noi să conectăm toate părţile sparte.

Când încercam să le unim, noi revelam forţă care împiedică unificarea. Această putere se numeşte “egoism”. Forţa care se opune ei se numeşte “Tora”, “Lumina reformatoare”. Omul trebuie să ştie cum să reveleze această înclinaţie rea în el însuşi. Este un şarpe care ne împiedică să ne unim.

Omul trebuie să aprecieze această forţă, care se opune conexiunii şi să nu o distrugă. Noi trebuie să adunăm aceste forţe împreună şi să încercăm să le depăşim. Apoi vom descoperi că nu putem s-o facem noi, înşine, deoarece aceasta este forţa creată de Creator şi, din acest motiv, avem nevoie de Tora, care este Lumina corecţiei.

Numai acei oameni care au realizat nevoia pentru unitate au nevoie de Tora, care este cea mai mare Lumina care ne conduce spre unitate şi corecţie.

În ciuda puterii enorme de împotrivire a egoului, puterea Torei ne uneşte unimile de piatră, le încălzeşte, le topeşte şi le transformă într-o lavă fierbinte, într-o singură forţă. Apoi ajungem la un singur vas ,(Kli) spiritual format din zece Sefiort, la Partzuf, la partea lui Adam HaRishon, pe care l-a creat Creatorul şi pe care l-a ”spart” în bucăţi.

În acest fel, înaintam şi totul începe cu dorinţa noastră de a ne uni. Nu ar trebui să cauţi o înclinaţie rea în altă parte, ci numai în interiorul uniunii. În acest caz, se va deschide. Noi nu căutăm răul. Căutam bunătatea, conexiunea şi unitatea şi apoi revelam răul.

Noi mergem tot timpul în ”linia dreaptă”, iar dacă ”linia stângă” se deschide în ea, asta înseamnă că avem nevoie de aceasta şi ea trebuie să fie paralelă liniei drepte. Apoi, ar trebui să lucrăm pe ”linia de mijloc”, ca să folosim corect și linia stângă şi linia dreaptă, la fel ca un întreg.

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 6/8/18, lecţie pe tema: “Atacăm conexiunea”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed