Legătura între litere și cifre

Întrebare: Care este legătura dintre litere și cifre?

Răspuns: Toate literele din alfabetul ebraic au o valoare numerică. „Aleph„, „Bet„, „Gimel„, „Dalet„, „Hei,” „Vav„, „Zayin„, „Het„, „TetșiYod„, de exemplu, sunt primele zece.

Fiecare număr poate fi exprimat printr-o literă sau o cifră. Din moment ce cifrele au ajuns după litere, toate numerele au fost mai întâi notate cu litere.

Numărul „26”, de exemplu, este reprezentat prin literele „Kaf Vav”, pentru că suma acestor litere este egal cu 26 (Kaf este de 20 și Vav este 6).

Literele exprima anumite atribute ale forței spirituale: fie Hochma sau Bina, Lumina lui Hassadim sau Lumina Hochma, etc.

Astăzi este mai convenabil de folosit numere, deoarece este o formă mai specifică de exprimare. Dar literele, de fapt, exprimă același lucru.

Întrebare: Cum este numerologia legată de înțelepciunea Cabalei? Sunt relationate?

Răspuns: Înțelepciunea Cabalei nu are legătură cu nimic. În ceea ce privește numerologia, profeția, legatura cu cifrele, nu înseamnă nimic.

Întrebare: Și ce este Gematria?

Răspuns: Gematria este expresia numerică a oricărui cuvânt și a oricărei poruncă. Aceasta indică intensitatea specifică a unui cuvânt sau ordinea specifică ; este redata Lumina de la primul nivel.

Dar, în cazul în care nu există astfel de niveluri în cineva, el nu le poate gestiona. Când el aude sau vede un anumit cuvânt într-o carte, legat de gematria, este o frază goală pentru el. Noi putem doar să clarificam și să înțelegem acest lucru în funcție de nivelul nostru spiritual.

Numai printr-o adevărata unitate putem atinge secretul numerelor și cuvintele!

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 7/17/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: