Legea iubirii în sistemul lui Adam HaRișon

Nu știm ce este iubirea. Iubesc mâncarea, iubesc copiii, iubesc femeile, iubesc tot ce îmi aduce plăcere, împlinire pentru egoismul meu.

Iar în spiritualitate, iubirea înseamnă ceva complet diferit: abilitatea de a-l împlini pe celălalt, de a-i simți dorințele și de a te bucura de faptul că tu îi îndeplinești dorințele. Prin urmare, direcția iubirii și împlinirea ei este complet opusă iubirii corporale.

Iubirea de prieteni înseamnă conectarea părților sufletului comun al lui Adam HaRișon care simt respingere între ele. În încercarea de a se conecta, acestea dezvăluie distanța și separarea lor și trebuie să-și corecteze ura în iubire. În măsura în care ura și neînțelegerea sunt dezvăluite între toate părțile, ele se pot conecta și umple reciproc.

Prin urmare, iubirea este împlinirea și conexiunea opușilor care se urăsc inițial unul pe celălalt.

Trebuie să restabilim conexiunea noastră în sistemul unic al lui Adam HaRișon conform căruia este construită toată natura. Toate legile și principiile sale individuale și globale derivă din acest sistem. Și dacă ne străduim să conectăm aceste părți împreună, în ciuda contradicției lor, atunci ne vom corecta pe noi înșine și toată realitatea.

Pe măsură ce ne apropiem unul de celălalt, vom începe treptat să simțim că ne umplem reciproc și că suntem într-o lume perfectă. Există un flux reciproc între părțile opuse: de la minus la plus și de la plus la minus. Prin urmare, ne simțim într-o lume eternă în care există un flux constant de viață.

Unul nu vrea să-l distrugă și să-l omoare pe celălalt, ci dimpotrivă: trecem o anumită graniță (Machom) și apoi simțim că forțele negative și pozitive se completează reciproc și produc un flux etern de care aparținem și noi. Oferă un sentiment de viață veșnică.

Totul depinde doar de măsura conexiunii noastre, când depășim bariera înainte de care ne simțeam opozanța și începem să ne umplem reciproc. Simțul împlinirii reciproce ne oferă un sentiment de eternitate unde nu există moarte.

Trebuie doar să înveți cum să te conectezi mai bine cu prietenii tăi pentru împlinire reciprocă, astfel încât să nu vezi defecte în nimeni, ci doar o invitație la corectare și unitate.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala 22/12/20, „Legea iubirii în sistemul lui Adam HaRișon”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: