Lenea folositoare

Întrebare: Oamenii de știință cred că lenea este una dintre cele mai folositoare calități. Ei au dovedit că lenea îmbunătățește sănătatea, ne face mai productivi, crește creativitatea, protejează creierul de suprasarcină, îmbunătățește concentrarea, sporește sănătatea și prelungește viață.

Cum ne luptăm cu lenea și ar trebui să ne luptăm cu ea vreun pic?

Răspuns: Noi suntem într-o evoluție tehnică și psihologică continuă. Ca rezultat, cu tehnologia și cu ultimele mijloace de comunicare, ne legăm din ce în ce mai mult și muncim non-stop.

Înainte nu era așa. Din contra, oamenii petreceau majoritatea timpului  acasă în satele lor, angajați în multe alte activități. Chiar și omul obișnuit, nu muncea din zori până la apus.

Totul a început în secolul nouăsprezece cu dezvoltarea motoarelor pe abur și a altor inovații tehnice. Se pare că noi, cu cât putem inventa mai mult, cu atât mai mult muncim, inhamandu-ne la o căruță pe care trebuie să o tragem noi înșine. Asta este greșit.

Oamenii ar trebui să muncească mai puțin. Ar trebui să stea lângă foc ca în timpurile antice (vorbind la figurat), să danseze pe câmpie, să viziteze prietenii și rudele, să petreacă majoritatea timpului în tot felul de evenimente de acasă sau sociale și să aibă timp să se relaxeze. Dar în orice caz nu dedica tot timpul tău muncii de care nu are nevoie nimeni, care este făcută doar pentru a adăuga zerouri în contul cuiva.

Așadar, nu este rău să fii leneș, este chiar benefic.

Întrebare: Există lene în dezvoltarea spirituală?

Răspuns: Da. Lenea spirituală ajută omul să nu facă nimic superfluu, altfel duce întreaga lume la distrugere. Prin urmare este spus: „Stai jos în loc să stai în picioare. Stai în picioare în loc să mergi” și așa mai departe. Adică lenea este folositoare. Mai puțină mișcare duce la mai puține probleme.

De pe KabTV „Express-ul Cabala” 11/6/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: