Libertatea de alegere, partea 11

Umanitatea este un singur organism

Întrebare: Natura a combinat celule vreme de miliarde de ani până când ele au fost combinate în organisme mai complexe. Vedem că este bine. Organismele devin mai complexe, astfel încât spectrul senzațiilor lor devine mai larg decât cel al amibei. Natura ne împinge spre asta doar la nivelul societății?

Răspuns: Da, doar în gânduri și sentimente, în minte și în inima. Dacă ajungem la o stare unde gândurile și sentimentele noastre vor fi într-un singur sistem, atunci vom deveni o comunitate puternică, care se ridică deasupra întregii naturi, la nivelul Creatorului, într-o stare de eternitate și perfecțiune.

Comentariu: Pe de-o parte este bine că noi toți suntem diferiți. Natura ne dezvoltă așa încât individualismul crește constant.

Răspunsul meu: În mod natural. Acesta este un tipar al Creatorului, îndreptat spre a se asigura că suntem corecți și că obținem perfecțiunea.

Întrebare: Noi suntem ca părțile unui singur organism în care există rinichi, ficat și alte organe și toate au funcții diferite?

Răspuns: Absolut. Ce vedem astăzi în tehnologie, în computere și oriunde altundeva sunt construite pe plus și minus.

Întrebare: Reiese că viața întregului organism este mai importantă decât viața oricărui organ particular?

Răspuns: Nu, din contră, aici este manifestată proprietatea integralității unde fiecare particula, fiecare proprietate este la fel de importantă ca toate celelalte combinate. Nu facem nimic aici, nu sacrificăm nimic.

Întrebare: În jurul a ce ar trebui să ne unim?

Răspuns: În jurul unui singur scop. Scopul ultim este unitatea noastră completă. Prin urmare, avem nevoie ca în mod constant să ne micșorăm (anulăm) tot mai mult între noi pentru a obține asta.

Și condiția noastră generală, când suntem uniți într-o singură inimă și minte se numește Creatorul. Astfel noi ne vom ridica toți înapoi la rădăcina noastră comună. Acesta este principiul și scopul dezvoltării noastre.

Întrebare: Este asta libertatea de alegere?

Răspuns: Libertatea de voință este să ajungem la asta, nu prin suferințe impuse, ci cu participarea noastră personală.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed