Libertatea de alegere, partea 4

În vâltoarea curentului vieții

Întrebare: Toate acțiunile și condițiile unei persoane sunt predeterminate în această lume, cu excepția aspirațiilor sale pentru dezvoltarea spirituală?

Răspuns: O persoană, de asemenea, are o anumită predispoziție spre dezvoltarea spirituală. Omul simte că este atras undeva.

În lumea noastră noi nu doar ne grăbim în vâltoarea vieții. De exemplu, dacă mă uit în urmă, de la înălțimea celor șaptezeci de ani ai mei, atunci voi vedea cum tot timpul am fost direcționat undeva. Deși uneori acestea au fost fluxuri turbulente, care m-au purtat dintr-o țară în alta, dintr-o societate în alta, totuși a fost o mișcare intenționată.

Într-o anumită etapă a călătoriei, omului i se oferă oportunitatea să ia vâslele și să rotească barca sa într-o direcție diferită. Trebuie să înțelegi asta, să realizezi asta, să determini ce pânze să ridici și cum să controlezi micul tău vas al vieții.

În principiu, 99,9% din oameni nu înțeleg asta. Însă sunt oameni care încearcă să se direcționeze cumva undeva, deși ei de asemenea nu înțeleg unde și cu ce scop.

Prin urmare, acum, într-o vreme foarte turbulentă, când vâltoarea vieții ne poartă într-o direcție necunoscută, știința Cabalei este revelată și ne explică, în principiu, că ai oportunitatea să îți influențezi soarta, că ai libertatea de a alege.

În ciuda faptului că ești influențat de datele inițial integrate în tine, nu este important. La fel, ție iți este dată oportunitatea de a te influența pe tine, însuti prin mediu. Este necesar doar să alegi un mediu tot mai corect de fiecare dată.

În principiu, omul nu alege mediul, ci îl găsește cu claritate în conformitate cu scopul și pătrunde în mediul adecvat. Prin urmare, întâi de toate, tu trebuie să alegi scopul vieții.

Dacă vrei să fi un muzician, un artist sau un om de știință, atunci în conformitate cu asta trebuie să alegi mediul în care te vei dezvolta, pentru a veni mai aproape de scopul care te atrage, scopul de care ai nevoie.

Întrebare: Deci, pe parcursul acestor zeci de mii de ani de dezvoltare umană, noi nu am avut libertatea de alegere. Însă într-o anumită etapă evoluționară a apărut în om. Omului i se pare că în mod accidental a găsit un fel de mediu. Și asta de asemenea nu este încă libera sa alegere. Începe atunci când persoana este deja în interiorul acestui mediu și când lucrează cu el?

Răspuns: Da. Liberul arbitru al unei persoane se va manifesta în măsura în care se anulează pe ea, însăși față de mediu, pentru a absorbi toate proprietățile și forțele necesare pentru a obține de la el scopul său.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/4/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: