Lideri fără copii

Liderii celor patru piloni ai Uniunii Europene – Germania, Anglia, Franța și Italia – nu au copii. Înseamnă că un număr mare de oameni care iau decizii cu privire la viitorul Europei nu au niciun interes personal în acest viitor. O părere afirmă că pur și simplu se luptă pentru putere, pentru a guverna lumea fără a face nimic pentru ea și asta personal, nu au pentru cine să construiască un viitor bun.

Ce spune Cabala despre acest fenomen al liderilor fără copii?

Astăzi, ne regăsim într-o lume în care oamenii care conduc țări nu se raportează la ele ca la casa lor. Potrivit Tora, nu se poate ocupa o funcție de guvernare, fără familie și copii. Cu toate acestea, în cazul nostru, merităm situația care a apărut. Liderii europeni fără copii, ne demonstrează cine suntem și cum tratăm lumea. Nu ne pasă cu adevărat ce se întâmplă mâine. Ne raportăm mecanic la lume, nesocotim consecințele intențiilor și acțiunilor noastre.

De ce? Pentru ca noi să ajungem la recunoașterea răului, adică ego-ul uman care urmărește beneficiul propriu, în detrimentul altora și care se află în spatele oricărei gândiri, decizii și acțiuni umane. Odată ce vom ajunge la o astfel de recunoaștere a răului, atunci putem lucra pentru a construi binele, deasupra lui. Lumea are nevoie de o asemenea iluminare.

MICHAEL LAITMAN ÎN DISCUŢIE CU SIMION VINOKUR

VS -Se pare că aproape toţi leaderii europeni de top nu au copii: preşedintele Franţei, Macron; cancelarul german, Angela Merkel; primul ministru englez, Theresa May; primul ministru scoţian, olandez, suedez; chiar şi Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, nu au copii. Nici preşedintele Luxemburgului, adică un mare numar de oameni care au datoria de a lua decizii despre viitorul Europei nu au investit interes personal în acest viitor. Ca să nu mai adaug că nici Lenin sau Hitler nu au avut copii. Totuşi asta e idea. Deci, ce înseamnă toate astea?

ML – Înseamnă că o persoană nu are dorinţa interioară pentru viitorul lumii. Tot ce-și dorește este propria putere asupra lui.

VS- Cui am încredinţat lumea, copiii noştri, nepoţii noştri?

ML-Unor oameni care nu au interes în viitor și nici nu au vreun sentiment pentru el. Imaginează o femeie cu un copil în braţele ei. El înseamnă totul pentru ea! Este gata să treacă prin orice de dragul binelui copilului ei. În acelaşi timp, aceşti oameni, stând în fruntea lumii, rezolvând problemele lumii, nu au o astfel de atitudine faţă de lume. Ei nu ţin copii în braţele lor. Este cumplit! Imaginează-ți doar! Se întâmplă sa ne găsim într-o astfel de lume, nu din greşeală. Uite cine ne conduce. Oameni care nu au copii, se adună impreună şi guvernează peste toate, luând decizii. Uite ce au făcut Europei! Cum poate cineva sa-și dea căminul unei hoarde, care vrea sa-și impună regulile? Este pentru că nu se raportează la ţara lor ca la căminul lor. Tot ceea ce simt sunt pe ei înşişi. Iar ei sunt bine mersi. Ei nu au un cămin pentru că nu au copii și nu sunt interesaţi de ziua de mâine. Conform Tora, cineva nu are dreptul să conducă dacă nu are copii sau un înţelept dacă nu are familie şi copii. Acela nu se raportează la lume aşa cum ar trebui. Nu ne servesc corect! Aşa merităm pentru că ăsta este modul în care noi tratăm lumea. De aceea aceşti lideri tratează lumea în felul în care o fac. Ei ne arată cine suntem noi cu adevărat şi cât de mecanic ne raportăm la lume. Este pentru că nu ne pasă de ce se va întâmpla mâine sau poimâine sau ziua următoare. Nu avem nevoie de copii astăzi, nu ne pasă nici chiar unde merg atunci când pleacă de acasă. Iar altă parte din lume este sub influenţa religiei extremiste musulmane, iar ei au mulţi copii. Totuşi ei dau naştere copiilor lor pentru a-i trimite să ucidă. “Fiul meu este un shahid”- este mandră de asta, nu plânge după el. Asta este o logica pervertită de asemenea. Vrei ca duşmanul tău să moară, dar de ce prin fiul tău? ”Se va ridica la ceruri, la paradis. 72 de virgine îl vor aşteptă acolo!”

VS –Da, exact…

ML-Ciudat..

VS- Vă întrebăm, ca pe un Cabalist: de ce guvernanţa superioară a programat totul în acest fel?

ML- În faţa noastră stă recunoaşterea răului, a naturii noastre, atitudinea noastră faţă de el. Și, bineînţeles, lumea are nevoie de iluminare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed