Limbajul care este apropiat de generația actuală

209Din punctul de vedere al prezentării digital-analogice a informațiilor și a senzațiilor sale, în Cabala sunt folosite patru limbaje.

Limba în care este descrisă Tora este cotidiană, narativă și literară. Limbajul Zoharului este descriptiv, cu indicii, cu tot felul de legende și exemple care sunt uneori departe de viață. Limba Talmudului este un limbaj legal. Limba Cabalei este un limbaj matematic; Aș spune că este fizic și matematic.

Aceste patru limbaje ne oferă, în general, patru stiluri de a descrie aceleași evenimente din sufletul unei persoane. Toate se completează reciproc. Pentru generația noastră, cea mai bună este ultima limbă, cea cabalistă.

Toate limbile descriu același lucru: grade ale stărilor pe care trebuie să le reproduci în tine și să le simți senzorial într-o formă analogică și astfel să avansezi pas cu pas.

Totuși, percepția științifică, adică Studiul celor Zece Sefirot este cea mai apropiată de noi. A fost dezvoltat în principal în secolul al XVI-lea d.Hr. de către Ari. Apoi Baal HaSulam l-a completat și l-a adaptat generației noastre. Prin urmare, pentru noi este cel mai fiabil sistem de prezentare și aplicare.

KabTV “Am primit un apel: Limbajul  Zoharului, Talmudului şi al Torei” 10/16/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: