Limbajul Cărții Zohar

65Cartea Zohar este scrisă într-o limbă specială, în principal în aramaică. Aramaica este o limbă străveche, paralelă cu limba ebraică vorbită astăzi în statul Israel. Aceste două limbi erau populare în Babilonul Antic și, prin urmare, cabaliștii le folosesc.

Primul cabalist, al cărui nume era Adam, a început să folosească atât aramaica, cât și ebraică. În cartea sa Raziel HaMalach (Îngerul secret), el a folosit ambele limbi.

Limbajul Cărții Zohar nu este un limbaj fizico-matematic exact, ci un limbaj bazat pe indicii, pe care trebuie să-l înțelegem. Numai o persoană care este îmbrăcată cu acele imagini și evenimente care sunt descrise alegoric în carte o poate înțelege. Prin urmare, o persoană nu poate înțelege imediat despre ce este vorba în această carte.

Cu toate acestea, dacă lucrează pe sine, studiază Cabala, este într-un grup și face un grup similar cu cel care a scris Cartea Zoharului, atunci începe să înțeleagă ce au scris ei și lucrurile descrise în carte încep să se deruleze în grupul său. Adică, Cartea Zohar începe să cânte ca un disc, se manifestă între ei și le arată despre ce vorbește.

Dar acest lucru se întâmplă numai în măsura în care sunt similari cu calitățile autorilor Cărții Zohar. Prin urmare, însuși limbajul acestei cărți, așa-numitul „limbaj al ramurilor”, este alegoric și numai cei care sunt la un anumit nivel spiritual îl pot înțelege. În caz contrar, Cartea Zohar este percepută ca o colecție de povești, basme și legende.

KabTV „Conversația despre Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed