Limitați prin dăruire

Până la distrugerea Beit HaMikdash (Templu) sau până la căderea nivelului spiritual, poporul Israel a înțeles că se găsea ”sub tratament” prin Creator, forța superioară. Aici, este problema unei forțe care a precedat realitatea noastră. Este puterea dăruirii și iubirii. Și astfel, a creat creaturile cu o dorință inversă, primirea.

Nu putem să fim eliberați de această dorință. Asta pentru că am fost creați de la ea: este ”substanța” noastră esențială.

Dar pentru asta, putem adăuga o intenție de dăruire. Pentru aceasta, înțelepciunea Cabala ne învață cum să fim asemenea cu forța superioară, care este cea care dăruiește. Și chiar dacă eu sunt ”țesut”  plecând de la ego-ul meu, de la dorința de a primi, dobândesc o nouă formă, o nouă expresie exterioară, o înclinație pentru dăruire.

În acest mod, include în mine două forțe:

  • Forța mea de primire naturală, de care nu am unde să scap;
  • Forța de dăruire, un exemplu pe care-l primesc de la Creator

Pot dobândi forța de dăruire a Creatorului care-mi va permite să limitez puterea mea de primire și să nu o utilizez. Este imposibil să o anulez, pentru că sunt eu. Dar, pot decide să nu o activez la nivelul ”vorbitor” și să o utilizez doar la nivelurile mineral, vegetal și animal; doar pentru a satisface nevoile esențiale. Voi avea hrană, sex, familie, bani, respect și cunoaștere, dar la un plafon dat pe care-l determin pentru mine.

Și în tot restul, acționez doar în funcție de puterea dăruirii pe care o primesc de la Creator. O dezvolt tot mai mult, astfel că, alături de corpul meu bestial, cresc imaginea de om, Adam, cel care seamănă (Dome) Creatorului.

De fapt, această putere de dăruire, puterea Creatorului, a fost latentă în poporul Israel de la început. Ea a rămas în noi din momentul în care am primit-o, dar acum este ascunsă. Dar putem să o reînviem.

Din kab.tv, ”O Nouă Viață”, 25.12.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: