Linia de mijloc – Calea omului

Ura, respingerea, dezacordul și neînțelegerea sunt în esență forma opusă a Creatorului, forma opusă a unității. Din aceasta, ajungem treptat la realizarea Creatorului.

Cu cât ne dezvoltăm mai mult din generație în generație, cu atât ne simțim mai mult ca fiind individualişti, separați de ceilalți. Cu toate acestea, dacă acoperim toate păcatele cu iubire, vom putea să ne conectăm mai presus de toate diferențele.

Diferența dintre respingere și conexiune, între ură și iubire, dă intensitatea revelării Creatorului. Această diferență rămâne ca adâncimea dorinței deasupra căreia se ridică conexiunea: restricție, ecran și lumină reflectată. Apoi, între minus și plus, simțim puterea revelării Creatorului, care asemenea lipiciului, adună împreună toate opusele.

Acesta este motivul pentru care Creatorul a rupt sufletul comun al lui Adam HaRishon, a intrat cu toată forța Sa între bucățile rupte și a rămas acolo în forma Sa opusă, astfel încât să-L putem dezvălui din opusul Său, pentru a înțelege iubirea din ură, unitatea și conexiunea din respingere și neînțelegere, până ajungem la adeziunea completă.

Prin urmare, conectarea părților lui Adam HaRishon într-un singur sistem, sau dezvăluirea Creatorului care ne adună împreună, este una și aceeași.

Munca este simplă: între mine și prietenii mei este Creatorul în forma opusă, pe care, prin eforturile, cererea și rugăciunea mea, o transform din forța respingerii în forța conexiunii, adeziunii, astfel încât întunericul să strălucească. ca lumina. În locul urii nesfârșite, a abisului negru dintre noi, va apărea cea mai puternică lumină, conexiunea și iubirea unei mari forțe, tocmai din cauza întunericului revelat.

Înțelegem că realitatea constă în bine și rău, că unul nu poate fi fără celălalt și ambele sunt la fel de importante, deoarece în conexiunea dintre ele se descoperă Creatorul. Este foarte dificil să menţii ura, când iubirea vine. Nu vrem să ne gândim la ură, suntem atrași de iubire din toată inima. Este o treabă mult mai grea să te menții în ură și să nu te arunci în oceanul iubirii.

Cu toate acestea, trebuie să constăm din amândouă și abia atunci ne opunem Creatorului. Creatorul este o singură forță a binelui absolut. Cu toate acestea, includem două forțe și construim o linie de mijloc între ele cu ajutorul Creatorului, care este acolo cu noi.

Trebuie să ne obișnuim cu faptul că fiecare persoană include întotdeauna două opinii, două forțe, două dorințe opuse. În creația corectă, trebuie combinate două forme ale naturii, iar în mijlocul dintre ele, vrem să-l stabilim pe Creator, astfel încât „Cel care face pace mai sus, să facă pace cu noi și cu tot Israelul”. Înțelegând diferența dintre bine și rău, lumină și întuneric, dezvăluim forța superioară deasupra contrastului stărilor opuse. Dacă încercăm să dezvăluim binele și răul, ura și iubirea, separarea și conexiunea, respingerea și atracția dintre prieteni, îl vom dezvălui pe Creator între noi și vom construi o linie de mijloc.

Ura și iubirea se susțin reciproc ca uleiul și fitilul, care aprind împreună o lumânare. Trebuie să existe întotdeauna rezistență (un fitil), o incapacitate de conectare și, în același timp, ulei și lumină. Așa construim atitudinea corectă față de realitate.

Prin urmare, toate încercările lumii de a ajunge la bine, vor duce doar la o revelare și mai mare a răului, până când ne vom da seama că avem nevoie de o metodă diferită pentru existența noastră. Nu ne putem distruge reciproc, eliminând toate opusele, așa cum ar dori egoismul. Dimpotrivă, folosind toate opusele putem construi linia de mijloc. Acest lucru va deveni evident peste tot în lume, mai ales în țările cele mai dezvoltate.

Opusele rămân, dar toate păcatele sunt acoperite de iubire. Dacă nu urmăm această cale, nu vom putea să creăm și să menținem o familie, să creștem copii sau să realizăm pacea între părți din țară și dintre țări. Vom deveni o forță distructivă în natură. Materia minerală, plantele și animalele pot exista deoarece sunt controlate de natură și acționează instinctiv corect. Cu toate acestea, oamenii nu pot exista, decât dacă găsesc linia de mijloc.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 12/7/20, „Linia de mijloc”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: