Locuiesc printre oamenii mei

Dorința de a uni societatea este benefică numai dacă este îndreptată spre forța superioară. Dacă conexiunea este îndreptată către toate celelalte forțe, aceasta distruge societatea așa cum sa întâmplat în Rusia acum o sută de ani. Din acest motiv, încercarea de a ajunge la o societate dreaptă a eșuat și încă nu permite acestei țări să-și revină de pe urma consecințelor.

Toate acestea se datorează faptului că conexiunea nu a fost îndreptată spre forța superioară, pentru că nu au încercat să apeleze la forța care avea să conducă asupra lor, ci au vrut să controleze ei înșiși pe toată lumea.

Sarcina omului este să dezvăluie Creatorul, forța generală a naturii, nu să-și inventeze propriul scop al dezvoltării umanității, ci să pună în aplicare planul naturii, adică conexiunea universală unde toată lumea este egală. Numai în această condiție îl putem dezvălui pe Creator, iar conexiunea noastră va avea succes.

Chiar și astăzi, umanitatea se află într-o situație dificilă, un punct mort care se poate dovedi a fi sfârșitul dezvoltării umane. Este posibil să ieșim din el doar dacă „noi” devine mai important decât „eu”, nu de dragul victoriei socialismului, ci de dragul conexiunii cu singura forță superioară a naturii, adică Creatorul.

Nu ne putem conecta singuri dacă Creatorul nu ne unește. El este lipiciul care ne leagă împreună. Nu întâmplător Creatorul este numit linia de mijloc. El conectează doi poli opuși și numai în această formă putem ajunge la o conexiune de succes.

Creatorul este perfecțiune pentru că El include toate forțele și calitățile contradictorii care există în natură. Prin urmare, dacă conectăm corect toate forțele și tendințele care sunt dezvăluite în noi, ajungem la perfecțiune, la compensarea reciprocă a tuturor contradicțiilor.

America se confruntă astăzi cu aceeași greșeală pe care a făcut-o Rusia când a încercat să facă o revoluție socialistă. Americanii speră că democrația le va aduce un viitor bun. Însă, acest lucru nu va duce decât la distrugere, deoarece aceasta este exact aceeași direcție pe care Rusia a luat-o acum o sută de ani.

Trebuie admis că marea revoluție franceză și marea revoluție din octombrie au avut un impact uriaș asupra dezvoltării corecte a societății umane. Omenirea a învățat lecții valoroase din acestea. Franța a dat lumii principiile structurii societății, atitudine față de natură și libertatea personală care sunt valabile și astăzi.

Revoluția rusă diferă de cea franceză prin faptul că nu a fost condusă într-o direcție personală, individuală, ci publică. Dar vedem că umanitatea nu s-a putut ține de niciunul dintre aceste principii, iar această întreagă filozofie eșuează astăzi. Este necesar să se determine forma viitoare a umanității, dar oamenii nu au răspunsuri în acest sens. Nimeni nu știe să pună în ordine societatea umană.

Toate acestea se întâmplă, astfel încât, în cele din urmă, să ne ridicăm mâinile și, din lipsă de speranță, acordăm atenție înțelepciunii Cabala pe măsură ce ne dăm seama că are o soluție.

Principiul „a te lua după colectiv (a urma majoritatea)” înseamnă o adevărată conexiune a societății deasupra minții umane și tocmai asta va reuși. Un individ acționează în rațiune, iar colectivul acționează deasupra rațiunii. Colectivul este purtătorul forței superioare, a spiritualității, iar individul poartă în el doar știința corporală disponibilă pe moment.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala din  22.12.2020, „Locuiesc printre oamenii mei”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed