Locul in care intilnim Creatorul

Pina cind nu ne clarificam dorinta de a ne bucura si de a revela intregul sistem al conexiunilor si al calitatilor din acesta, ni se pare ca este doar o simpla dorinta pentru noi si nimic special. Totusi, cind profunzimea ei este revelata, vedem cit de complicat este sistemul de fapt.

Acesta este modul in care in fizica quantica, fizicienii, oamenii de stiinta penetreaza materia din ce in ce mai adinc, revelind de fiecare data o intreaga lume in interiorul acesteia, constind din particule din ce in ce mai mici care pareau a fi de nesaparat inainte. In mod similar, noi penetram din ce in ce mai adinc dorinta de a primi placere.

Ce vedem in ea? Vedem cum Lumina Superioara care a creat dorinta de a ne bucura, a influentat-o si a creat in ea, cele patru faze ale Luminii directe. Cind Lumina a intrat in dorinta de a primi, pe parcursul celor patru faze, ea construieste in ea propria structura.

In dorinta de a  primi, nu este altceva inafara dorintei. Totusi, Lumina creaza diferente in ea, in concordanta cu cele cinci faze ale  Aviut (grosimea dorintei): Shoresh, Aleph, Bet, Gimel, Dalet (radacina, unu, doi, trei si patru) la fel ca si Sefirot, lumi, Partzufim, linii, si un infinit numar de tipuri de conexiuni si forme, fiecare avind propriile caracteristici. Este un numar infinit de diferente si ele vor veni de la Lumina.

De aceea, cu cit mai mult revelam dorinta de a primi, cu atit mai mult revelam Lumina, Creatorul si Natura Sa. Totusi, revelam Creatorul din corporal, din dorinta de a primi si asta se numeste „forma imbracata in materie”.

Nu Il revelam pe Insusi Creatorul. Revelam actiunile pe care El le face in materie, si din aceste actiuni, noi cunoastem Creatorul. Dupa cum este scris: „Din actiunile Tale, eu o sa Te cunosc”.

Noi patrundem in insasi materia. Creatorul s-a adus pe sine in materie si noi ne revelam in aceeasi materie, si acolo Il intilnim pe Creator. De aceea, Atzmuto (Esenta Lui) ramine de neatins.

Din a 2-a parte a  Daily Lectiei zilnice de Kabbalah 1/2/2011, “Introducere la Cartea Zohar,” Articolul Yitro (Jethro)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: