Lucrarea de corectare a lumii, partea 3

Întrebare: În lume există o mulțime de corupție, înșelăciune, nedreptate și inegalitate între cei care au și cei care nu au – toate acestea stau în calea unei vieți normale. Evident că există oameni care greșesc mai mult în asta decât alții, însă ce poate să i se ceară unei persoane simple?

De ce insiști că toată lumea trebuie să se corecteze pe ei înșiși? Nu ar fi mai bine să se corecteze aceia care sunt în poziția puterii, pentru ca ei să îmbunătățească toate sistemele noastre și să ne facă viețile mai bune. Ce legătură are o persoană obișnuită cu asta?

Răspuns: O persoană simplă suferă chiar și fără să cunoască de ce. Însă adevărul este că toți sunt la conducerea propriului egoism și vor trebui să se corecteze fiecare pe ei înșiși.

Întrebare: Atunci de ce să nu se corecteze doar aceia care sunt cauza problemei?

Răspuns: Nu ei sunt cauza problemei; problema este consecința noastră, a tuturor. Dacă ar fi să înlocuim câțiva oameni din vârf, vor veni să îi inlocuie alții care nu sunt mai buni. Trebuie să corectăm întreaga societate umană și apoi toate celelalte nivele: animal, vegetativ și inanimat se vor corecta, de asemenea, deoarece toate depind de om.

Întrebare: Ce este atât de special în fiecare om și este în detrimentul întregului sistem?

Răspuns: Este dorința umană de a-și construi succesul pe seama altora.

Întrebare: Dar noi încercăm să ne ajutăm între noi. Astăzi există multe societăți de ajutor umanitar și nimeni nu mai este înfometat. Asta înseamnă că ne pasă unul de celălalt și că ne dorim reciproc binele?

Răspuns: Problema este că toată lumea judecă în conformitate cu propria opinie și, prin urmare, sunt nedumeriți de faptul că fac atât de mult bine unul pentru celălalt, dar lumea se înrăutățește din ce în ce mai mult? Aparent noi nu știm ce înseamnă să facem bine unul altuia și ce ne cere sistemul naturii. Noi nu înțelegem că trebuie să construim o societate umană, dar nu pe baza propriilor puncte de vedere, ci conform cu cerințele superioare, deasupra nivelului mentalității, sentimentelor sau filozofiei egoiste.

Fiecare om are propria înțelegere a modului în care ar trebui să arate societatea umană ideală. În primul rând, noi trebuie să stabilim care ar trebui să fie forma corectă a societății. Ne lipsește înțelegerea și, prin urmare, noi intrăm constant în argumente, războaie și toți cred că ei au dreptate. Judecătoriile sunt supraîncărcate cu oameni care încearcă să-și dovedească convingerile.

Atunci cine poate renunța la definiția parametrilor corecți ai sistemului lumii pentru ca ea să fie un verdict obiectiv, nu opinia cuiva? Până la urmă, noi toți suntem niște eogiști corupți, plini de diferite stereotipuri și, fie că o facem subconștient sau nu, noi tot timpul ne gândim numai la noi înșine și nu la ceilalți.

De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să determinăm forma corectă, obiectivă a sistemului lumii. Și, din acest motiv, noi trebuie să ne întoarcem spre știința Cabalei, care explică ce sunt forța superioară și sistemul naturii și cum putem să devenim similari cu el. Pentru că asta este singura cale prin care putem să ajungem la o viață bună.

Forța superioară a naturii este dincolo de noi și noi nu o putem schimba. Totuși, noi ne putem schimba pe noi înșine și să ne punem în armonie cu ea. Cu cât ne asemănăm mai mult calitățile, cu atât mai bune vor fi viețile noastre.

Din emisiunea de pe KabTV „O viata noua” 6/13/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: