Lucrarea dublă a egoismului

963.1Când un copil se naște în această lume, începe să se familiarizeze cu ea. Un bebeluș nu știe ce au inventat oamenii, ce sisteme, bănci, asistență medicală etc.

Cu toate acestea, un pui de animal nou-născut înțelege tot ce se întâmplă în jurul său. El știe: aceasta este mama, acesta este tatăl, ei sunt cu mine în turmă, aceasta este a mea și aceștia sunt dușmani, străini și așa mai departe.

Pentru om însă, totul este foarte complicat. Egoismul nostru funcționează atât „pentru”, cât și „împotriva” noastră. Pe de o parte, vreau să mă apropii de ceilalți, astfel încât să mă pot bucura de ei și să îi folosesc de dragul meu.

Pe de altă parte, încerc să stau departe de ei și să nu le dau posibilitatea să stăpânească asupra mea. Suntem în permanență în relații opuse între ele, respingere și atracție. Și nu știm cum să le echilibrăm.

Există multe teorii variate pe această temă și, în mod natural, pe măsură ce egoismul se dezvoltă, atât teoriile, cât și practicile se schimbă. Egoismul în creștere atinge treptat o anumită limită pe care trebuie să o spargem și să trecem la un nou nivel.

Există oameni care ating acest nivel mai repede decât alții. Prin urmare, sunt dornici să facă o revoluție. Și sunt cei care spun: „Și ce? Care este problema? Nu se întâmplă nimic special”.

Adică societatea nu este omogenă. Nu este un pachet care să înțeleagă că așa trăim și atât. Toată lumea are o rată diferită de dezvoltare a egoismului. În plus, toți oamenii sunt diferiți în ceea ce privește modul lor de viață, perspectiva asupra vieții, caracterul, manifestările lor. De aceea structura sistemului nostru social este foarte confuză.

From KabTV’s “Close-Up”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: