„Lucrați sub soare”

282.02Cartea Zohar, VaYetze, punctul 15: Din acest motiv, tot ceea ce se extinde de la soare în jos nu este prin credință și prin sfințenie. Este scris: „Ce profit are omul în toată munca sa, pe care o face sub soare”, deoarece sub acest nivel, nu trebuie să se extindă și să adere, pentru că atunci lumina va deveni vanitate și se va strădui din nou după vânt.

„A te ridica deasupra soarelui” înseamnă a fi în calitatea de dăruire, adică a nu depinde de lumina care îți umple dorințele egoiste.

Evel, calitatea dăruirii, iese din gura Partzufului spiritual, din starea numită „gura sufletului nostru”, din adresa exterioară a sufletului. Când vă ridicați deasupra soarelui, generați această calitate numită lumina soarelui din interiorul vostru.

Deci, nu așteptați să se întâmple vreun miracol.

Întrebare: Și ce înseamnă expresia: „Este scris: Ce profit are omul în toată munca sa, pe care o face sub soare”?

Răspuns: Nu există niciun beneficiu.

Comentariu: Engels a spus că munca l-a creat pe om însuși.

Răspuns: Omul – da. Dar aceasta nu este munca despre care a vorbit Engels. Aici ne referim la munca de a deveni precum Creatorul, ca lumina soarelui care creează un gol în noi, făcându-ne să dorim ca acesta să ne umple și, în același timp, noi înșine am fi sursa sa.

Adevărul este că această munca este foarte simplă. Se reduce la o singură regulă: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Trebuie să dorim să realizăm acest lucru cu toate calitățile și înțelegerea noastră egoistă. Dacă putem face acest lucru exact conform instrucțiunilor cabaliste, atunci vom deveni cu adevărat veșnici, perfecți și frumoși.

Din „Puterea cărții Zohar” de la KabTV # 13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: