Lucrul principal într-o adunare este unitatea generală

Extras din cartea Lumină şi soare, de Rav Kook: Lucrul principal într-o adunare este unitatea generală, când toată lumea cere un lucru: să găsească Creatorul.

Dacă ne unim pentru binele unui singur obiectiv: să găsim Creatorul care se dezvăluie în interiorul unităţii noastre, aceasta este conexiunea corectă. Este principalul lucru pe care trebule să-l atingem. Suntem deja pe drumul care duce la acest lucru, după o varietate de acţiuni şi pregătiri. Adunarea de astăzi este doar o pregătire.

Constant, ne apropiem de această stare şi depinde de noi să putem scurta acest drum şi să realizăm prima conexiune minimală în care Creatorul va fi revelat la gradul Nefesh de Nefesh de Nefesh. Este exact ceea ce avem nevoie şi va fi primul nostru grad spiritual.

Există 125 de grade în total şi primul grad Nefesh de Nefesh de Nefesh corespunde Malchut al lumii Assya. Dorim să ne ridicăm la el şi în interiorul lui pentru a dezvălui Creatorul ca un singur vas umplut cu o singură Lumină. Un vas reprezintă toate dorinţele noastre conectate între ele. Şi, o Lumină este Creatorul, Lumina lumii Infinitului care umple întreg universul, dar se dezvăluie numai în măsura gradului nostru Nefesh de Nefesh de Nefesh.

Totuşi, asta înseamnă deja intrarea noastră pe scara spirituală.

Prin urmare, „lucrul principal într-o adunare este unitatea generală, când toată lumea cere un singur lucru: să găsească Creatorul”. Dorim să ne conectăm suficient de puternic şi calitativ pentru ca, prin unitatea noastră, adică auto-anularea şi includerea reciprocă, să obţinem forţa şi forma care ne permit să dezvăluim Lumina Superioară, conform echivalenţei proprietăţilor noastre. Apoi, în interiorul vasului care a revelat Creatorul, vom fi în măsură să înţelegem Lumina Superioară, să o simţim.

Din lecţia de pregătire pentru congresul Arava, 30.01.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: