Lumânare aprinsă

Cum arde o lumânare? O lumânare constă din ulei dedesubt și un fitil așezat în ea, care poate fi aprins de sus. De ce arde lumânarea? Uleiul nu se poate aprinde singur, ci numai datorită fitilului, care în sine nu este inflamabil? Fitilul provine din cuvântul „defect”, deoarece rezistă luminii.

Cu toate acestea, dacă fitilul este conectat la uleiul pe o parte, atunci îl puteți aprinde pe cealaltă parte, iar lumânarea se va aprinde.

Se pare că este defectul, rezistența la foc, care conectează focul cu uleiul și îl transformă într-o lumânare. Lumânarea este formată din trei părți. Uleiul în sine nu poate fi aprins, iar fitilul în sine nu este inflamabil. Dar când fitilul absoarbe uleiul, acesta devine inflamabil și se transformă într-o sursă de foc.

Prin urmare, cu cât descoperim în noi întrebări, intenții și gânduri împotriva spiritualității care diminuează valoarea lucrării noastre spirituale, cu atât fitilul nostru devine mai gros și mai puternic din cauza lor. Dacă depășim această rezistență, fitilul absoarbe din ce în ce mai mult ulei. Apoi vine o lumină de sus și ne aprinde lumânarea.

În momentul în care fitilul este gata și suficient de saturat cu uleiul care se ridică prin el, se simte că există un foc deasupra acestuia și se aprinde. Focul va veni imediat și va aprinde fitilul, problema este doar în fitil în sine, în dorința noastră de a atașa la spiritualitate toate dorințele și gândurile care protestează împotriva spiritualității, de a ne conecta deasupra lor. Așa se face lumânarea, Menorah.

Prin urmare, nu ne putem lipsi de gânduri străine, fără respingere de la spiritualitate, fără ură unul față de celălalt și Creator. Trebuie să experimentăm, să simțim și să recunoaștem toate acestea. Acest lucru se datorează faptului că legătura dintre corporalitate și spiritualitate se întâmplă tocmai din cauza respingerii de la spiritualitate, pe care o depășim și, împreună cu aceasta, ne conectăm cu Creatorul.

Aceasta este chiar frânghia pe care o putem ține și conecta această lume cu lumea spirituală, firul dintre noi și Creator.

Nu vă fie teamă de gândurile străine, respingere și probleme, deoarece „bănuț cu bănuț se alătură într-o cantitate mare” și, ca rezultat, dezvăluim o legătură puternică între lumea materială și lumea spirituală. Avem nevoie de ambele lumi; așa a fost creat totul de către Creator.

Din prima parte a lecției zilnice a Cabalei 23.11.2020, „Lucrați cu credința deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: