Lumea Assiya este cea mai joasă dintre lumi

235Cartea Zohar, „Lech Lecha” Punctul 97: Prima extensie este lumina lui Nefesh, forța din care este construit corpul …

O persoană născută spiritual se numește Ish, iar forța spirituală care îl animă, forța existenței sale se numește lumina gradului Nefesh.

[Se] … se extinde prin forța luminii progenitorilor lui Nefesh. Acest lucru se întâmplă deoarece, prin forța marii dorințe a progenitorilor, care este un acord puternic de la lumina lor de Nefesh, ei extind lumina lui Nefesh a nou-născutului din lumea spirituală Assiya și îmbracă în materialul seminal pe care ei îl produc, iar corpul nou-născutului se dezvoltă treptat din această lumină spirituală.

Așa cum o persoană se naște din mamă și iese în lumea noastră, dar înainte era în interiorul ei, tot așa ne naștem și noi în lumea spirituală din interior. Prin urmare, uterul în care ne aflăm acum este un loc preliminar pentru nașterea în lumea superioară.

Lumea Assiya este cea mai joasă dintre lumi. Prima naștere spirituală are loc în ea când ni se deschid ochii și sentimentele. Eu sunt numit Ish în aceasta iar energia mea, înțelegerea mea, tot ceea ce mă animă se numește Nefesh.

Assiya este lumea acțiunii pentru că încă nu înțeleg nimic, nu cunosc, eu doar mă dezvolt prin acțiunile mele instinctive.

Din „Puterea cărții Zohar” de la KabTV # 18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: