Lumea este ca un vas Petri cu coronavirus

Coronavirusul este un virus spiritual, nu în sensul unui fel mistic, ci pentru că reacționează la spiritul care domnește între oameni. Se bucură și se hrănește cu ura dintre noi și se dezvoltă și trăiește în ea.

Prin urmare, se manifestă și începe să câștige forță alimentată de relațiile noastre neplăcute între noi. Cu cât mai multă furie, respingere și conflicte între noi, cu atât se simte mai confortabil virusul, multiplicându-se în acest mediu nutritiv.

Medicii și psihologii avertizează asupra consecințelor grave ale izolării prelungite a copiilor acasă. Dar pentru ca aceştia să se poată întoarce la școală, părinții lor trebuie să se schimbe. Adulții trebuie să-și corecteze comportamentul rău, înstrăinarea reciprocă și ura. Egoismul existent între noi, impuritatea, dă hrană virusului și îi oferă un mediu de viață.

Doar apropierea reciprocă poate dezinfecta locul în care trăiește virusul. Virusul trăiește în ura noastră unul față de celălalt. Distanța obligatorie ne separă și nu ne permite să ne apropiem și tot acest spațiu este plin de ură, pretenții și discordie. Acesta este un mediu favorabil virusului, se înmulțește în el, ca într-o soluție nutritivă, ca într-o sticlă Petri din laborator.

Dacă puneți relațiile noastre într-o sticlă Petri, veți vedea cât de intens vor începe să se înmulțească viruşii de tip corona în ea. Până când vom începe să ne schimbăm, vom suferi din ce în ce mai mult și vom muri. Creatorul nu are altă metodă de a ne influența, ci de a ne intensifica problemele, până când suntem de acord cu toții să ne corectăm.

Trebuie să ne gândim la ceea ce trebuie făcut, astfel încât întreaga umanitate, toate națiunile și toate familiile să poată trăi pașnic și fericit pe Pământ. Altfel, vom ajunge pur și simplu la sfârșitul existenței noastre. Timpul de gândire a expirat deja; trebuie urgent să începem să acționăm. În primul rând, trebuie să înțelegem ce schimbări sunt necesare și în ce lume nouă trebuie să intrăm.

Natura ne conduce într-o nouă stare. Trebuie să ne dăm seama de ceea ce se întâmplă și să ne punem aliniem cu asta. Până nu vom face acest lucru, nimic nu se va schimba. Cum putem readuce copiii la școală și adulții la muncă, dacă nu ne încadrăm în această nouă lume? Va trebui să rămânem acasă până când vom înțelege că trebuie să ne comportăm într-un mod nou.

Așa se întâmplă în toată lumea. Mai întâi, una, apoi o altă țară se aprinde brusc, ca și cum ar fi izbucnit un foc și se liniștește din nou. Motivul nu este virusul, ci atitudinea noastră față de celălalt.

Intrăm într-o nouă etapă în dezvoltarea umanității, a cărei particularitate este că nu natura este cea care obligă o persoană să trăiască într-un anumit mod, ci oamenii înșiși determină prin relațiile lor în ce natură vom exista. Am trecut deja de toate perioadele geologice, natura s-a terminat de dezvoltat și a venit rândul omului. Determinăm prin atitudinea noastră interioară în ce lume vom trăi.

Din „Întâlnirile scriitorilor” de la KabTV, 27/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: