Lumea este imaginea noastră video interioară

131Întrebare: O persoană care se dezvoltă spiritual simte mai întâi că toate dorințele sale sunt încurcate, nu știe cum să le direcționeze, cum să le echilibreze. Apoi, există o creștere a egoismului (starea Babilonului) atunci când nu poate stabili în niciun fel relații cu alți oameni. Apoi începe să-și dea seama de egoism; aceasta este intrarea în Egipt.

În lumea exterioară, unde există spațiu, timp și mișcare, sunt desenate imagini materiale pentru noi, cum ar fi Babilonul, deșertul etc., dar toate aceste povești vorbesc doar despre interioritate, nu?

Răspuns: Da, la fel cum ai un program pe computer, îl ruleze și îți arată câteva videoclipuri.

În același mod, avem tot felul de înregistrări informaționale în interiorul nostru, care se manifestă prin faptul că vedem că existăm în această lume și acționâm în conformitate cu ceea ce natura derulează în fața noastră. Dar, de fapt, aceasta este toată imaginea noastră video internă.

Este ca și cum dorințele voastre interioare, întoarse spre exterior, arată această imagine, astfel încât să o poți schimba. Schimbă-ți calitățile interioare și vei vedea că lumea din afara ta se schimbă. Vă puteți imagina ce vi s-a dat? Să te schimbi pe o scară atât de mare, mărită.

Dacă te schimbi puțin, vei vedea schimbări mari în lumea din jurul tău, între tine și natura minerală, animale și oameni cu care interacționezi. Când te schimbi intern, vezi consecințele în lumea exterioară. Îți faci propriile filme.

Întrebare: Înseamnă că lumea exterioară este ca un indicator pentru mine?

Răspuns: Lumea externă este o reflectare a stării tale interioare. Dacă acum vezi, de exemplu, niște războaie în aceeași țară a Israelului, atunci trebuie să schimb ceva în tine. Doar așa poți influența situația externă.

KabTV „State spirituale” 21.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: