Lumea la răscruce, partea 4

Astăzi lumea se reîntoarce la vremurile întunecate ale fascismului, care vor aduce mari suferinţe, nu numai evreilor, ci absolut tuturor. Pe de-o parte, unificarea bazată pe egoism, numită nazism, uneşte naţiuni şi state, dar fiecare în ele însele.

Nu poate dura mult şi, într-un final, se prăbuşeşte, deoarece conectează oamenii numai în ura comună faţă de altcineva şi nu construieşte o unitate interioară. Este precum mafia, care este puternică prin unitatea sa, pentru că asta permite să-i bată pe toţi ceilalţi. Însă, această unitate este bazată numai pe ură, nu pe iubire. Exact în asta diferă calea luminii faţă de calea suferinţei: unitatea este bazată pe iubire.

Prin urmare, nazismul nu poate dura mult şi, într-un final, se termină într-o criză. Totuşi, astăzi se dezvoltă în Europa şi în SUA. Apoi vor fi urmate de America Latină: Venezuela, Brazilia, Argentina și, de asemenea, Canada, care se apropie foarte mult de asta.

Întrebare: Care este diferenţa dintre nazismul din Statele Unite şi ceea ce se întâmplă în Europa?

Răspuns: SUA va continua nazismul care a fost în Europa, într-o formă mai dezvoltată, mai agresivă şi mai coezivă. America are forţele şi fundaţia necesară pentru asta. Natura pregăteşte de multă vreme această bombă, care cu siguranţă va exploda.

Mulţi americani albi se simt discriminaţi din anii 1950, când a început discuţia despre egalitatea dintre toate rasele şi comunităţile din America. Ei vor servi ca praful de puşcă pentru o mare explozie.

Baal HaSulam oferă o definiţie foarte precisă a egoismului nostru în articolul „Pacea în lume”: „Dar, partea egală, la toți oamenii din lume, este că fiecare dintre noi este gata să abuzeze și să exploateze pe toți oamenii, pentru propriul său avantaj, cu orice mijloace posibile, fără să ia în considerare faptul că se va construi pe sine pe ruină și distrugerea aproapelui său.”

Prin urmare, când egoismul creşte până la un anumit nivel, noi trebuie să avem grijă de corecţia sa. Fie ne va duce către prăbuşire sau îl vom duce la corecţie, una din două. Înainte, pe vremea lui Abraham, egoismul s-a dezvoltat latent, „într-o perioadă latentă”. Dar, la un moment dat, boala se răspândește brusc și trebuie să o neutralizăm foarte repede. Asta este ceea ce s-a întâmplat în vremea lui Abraham.

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 8/21/17, lecţie pe subiectul: „Europa la răscruce”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: