Lumea noastră este o ”imprimare” a Lumii Assiya

Întrebare: Lumea noastră este parte a lumii Assiya și, în același timp, este ca și cum ar fi o parte a lumilor spirituale. Însă ele diferă în nivelul de dăruire, care nu există în lumea noastră. Este posibil ca lumea noastră să fi luat ființă separat și nu ca o parte a spiritualului? Până la urmă, aici este o calitate a existenței diferită. De ce este inclusă în acest sistem?

Răspuns: Întâi de toate, asta este scris de Baal HaSulam. Și, fiindcă acesta este primul și cel mai simplu răspuns, eu tot timpul fac referință la surse.

În al doilea rând, lumea noastră este sub toate lumile spirituale și este o imprimare a lumii Assiya în care aceleași părți există ca și în lumile spirituale. Și, cu toate acestea, în lumile spirituale, aceste părți sunt conectate de legea dăruirii, iubirii și a interconexiunii, iar în lumea noastră doar prin legea primirii și a respingerii.

În detaliu, lumea noastră și lumea spirituală sunt absolut identice. Însă, să spunem că lumea noastră a fost creată separat, este imposibil. Tu îți poți imagina orice vrei. Iar noi luăm ca o fundație ceea ce spune Cabala. Și asta este tot ce pot spune!

Citește sursele! Totul este descris acolo și explicat un pic mai mult decât analizăm noi în lecții. Cred că tu trebuie ca, pur și simplu, să mesteci și să înghiți toate acestea, pentru ca, astfel, să le poți digera.

Iar asta îți va da nu numai înțelegere, ci și un sentiment despre cât este de conectată lumea noastră materială cu lumea spirituală, cu similaritățile și contrastele lor și cum lumea spirituală influențează această lume, etc.

Iar atunci când vorbim despre similaritatea lumii noastre cu lumea superioară, ne referim la structura ei și nu la calitățile și la managementul ei. Și, deși lumea noastră este o imprimare a lumii superioare, totuși ea este făcută dintr-un material total diferit. Iar lumea spirituală este materia dăruirii, iubirii și a conexiunii, iar lumea noastră este absolut opusă ei, adică egoistă.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 6/10/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed