Lumea – Realitate sau iluzie? Partea 1

Nicio limită pentru percepție

Remarcă: Cineva poate să studieze ”Esența înțelepciunii Cabala” pentru totdeauna. O citesc de 20 de ani și tot găsesc de fiecare dată ceva nou în ea.

Comentariul meu: Nevoia pentru un început este simțită mai mult la final. Orice știință adevărată îl dezvoltă pe om astfel încât el trebuie să studieze din nou și din nou.

Remarcă: Să spunem că Studiul celor Zece Sfirot studiază fizica lumilor spirituale și, de fiecare dată, pare că descoperi ceva nou. Totuși, ”Esența înțelepciunii Cabala” pare mai degrabă un articol obișnuit care poate fi tratat mai ușor, dar deodată descoperi lucruri adânci în el.

Comentariul meu: Asta nu datorită articolului, ci pentru că acesta îți extinde limitele percepției și atitudinii tale față de lume. Primele patru subiecte din acest articol sunt ”Comportamentul generalului și particularului”, ”Abundența Parțufimi-lor, Sfirot-urilor și Lumilor”, ”Două comportamente – de Sus în Jos și de Jos în Sus” și ”Nume abstracte” în înțelepciunea Cabala. Acestea vorbesc de multe concepte care sunt foarte complexe și abstracte.

Când ajungi la al cincilea sau al șaselea concept, începi să înțelegi că, de fapt, încă nu le-ai înțeles pe primele. Le-ai citit, ai fost de acord cu ele și ai trecut mai departe. Iar acum vezi cât de complexe sunt ele în internalitate și te întorci din nou la ele. Nu ai cum să ieși din asta, trebuie să faci ceva. Așa că le studiezi din nou.

De câte ori am trecut noi prin articolele lui Baal HaSulam? Aceia care citesc ”Esența înțelepciunii Cabala” pentru prima dată, nici măcar nu își pot imagina ce vor putea vedea în acest articol după ce trec a doua și a treia oara sau peste un an sau peste 10 ani.

De exemplu, eu studiez înțelepciunea Cabala de 40 de ani și nici măcar nu pot compara ce îmi imaginam despre aceste concepte atunci și acum. Eu-ul meu din prezent și omul care a deschis acest articol acum 40 de ani sunt doi oameni complet diferiți.

Întrebare: Înseamnă că în Cabala nu există, cum este în lumea noastră, expresia ”Am citit deja asta?”

Răspuns: Nu există așa ceva în Cabala. Intri în această înțelepciune și te cufunzi în ea fără abilitatea de a ajunge cumva la capăt.

Vorbește despre o lume atât de rotundă, de interconectată, încât poți să tragi de un fir și realitatea se va schimba pentru tine. Fiecare nouă definiție, fiecare nouă senzație și nouă realizare, schimbă totul, pentru că sunt numai zece Sfirot, dar fiecare dintre ele constă din alte zece și alte zece, ceea ce înseamnă că nu există o limită a percepției.

Lumea este infinită, cu toate că ea constă numai din zece părți, zece emanații.

Din emisiunea de pe KabTV ”Fundamentele Cabalaei” din 15.09.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed