Lumea – Realitate sau iluzie? Partea 2

Percepem esența fenomenelor naturale?

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabala”:

Realitatea Înțelepciunii Cabala

Lucruri reale sunt găsite chiar și în realitatea corporală, puse în fața ochilor noștri, deși nu avem nici percepția și nici imaginea esenței lor. Cum ar fi electricitatea sau magnetismul, numite „fluidum”.

Cu toate acestea, cine poate să spună că aceste nume nu sunt reale, când noi le cunoaștem clar și satisfăcător acțiunile lor? Noi nu am putea să fim mai indiferenți față de faptul că nu putem să concepem esența subiectului în sine și anume electricitatea în sine.

Într-adevăr, noi nu înțelegem ce este electricitatea sau esența oricărui alt fenomen fizic. Noi observăm doar efectele lor.

De exemplu, noi știm cum să lucrăm cu electricitatea, cu electromagnetismul, le folosim liber în viețile noastre, în activitățile casnice zilnice. Dar nu știm cu adevărat ce sunt. Totuși, asta nu ne deranjează deloc. Continuăm să exploatăm aceste fenomene naturale complet inconștienți de esența lor. Și înțelegem că nu știm asta.

Știm ce este gravitația, deși toți simt asupra lor impactul ei? Încearcă să sari, vei vedea ce este. Noi măsurăm această forță, învățăm cum să o depășim. Dar ce este această forță? Ce este esența ei? De unde vine? Nu știm! Așa este cu toate fenomenele naturale.

Baal HaSulam scrie căci cunoașterea despre manifestația lor ne satisface complet. Nu avem nevoie de nimic altceva pentru a le folosi.

Principalul lucru pentru noi este să folosim aceste fenomene. Noi nu dobândim esența lor interioară, deoarece natura ne-a creat așa. Noi dobândim doar efectele lor în senzațiile noastre și nimic mai mult.

Desigur, am putea să decidem că ar fi bine să descoperim de unde vin magnetismul, electricitatea, gravitația și toate celelalte fenomene naturale. Dar ele sunt complet ascunse de noi. Noi suntem doar instrumentele în care aceste fenomene se manifestă, iar manifestația lor este ceea ce simțim.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 9/15/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: