Lumea – Realitate sau iluzie? Partea 4

Baal HaSulam, „Esența Înțelepciunii Cabala”: … să ne facă o satisfacție completă deși nu avem nicio percepție a esenței subiectului.

De asemenea, nu ai nicio percepție sau dobândire nici măcar cu privire la esența ta. Tot ceea ce știi despre propria ta esență nu este nimic mai mult decât o serie de acțiuni care se extind din esența ta.

Reiese că ceea ce am este suficient pentru mine. Simt un fel de fenomen și îmi împlinește în mod complet dorințele și îmi satisface întrebările, apoi nu mai tânjesc după nimic mai mult.

Este încă posibil să fiu infectat de alte întrebări? Poate undeva, cumva, este posibil dacă ne apropiem de Creator și vrem să obținem numele Lui. Poate acolo vom putea să ajungem la asemenea posibilități de dobândire care sunt mai înalte decât cele prezente. Cu toate acestea, acesta este un nivel complet diferit al universului, un nivel diferit de dobândire.

Toată lumea există pe nivelurile inanimat, vegetativ și animat ale naturii, inclusiv toți oamenii din lumea noastră. Dacă o persoană, care studiază Cabala, se ridică deasupra nivelului animat, ascede la nivelul Creatorului și începe să obțină acest sistem, pe care nu-l simte doar pe acesta, ci și cauzele tuturor fenomenelor.

Adică eu nu doar că simt Creatorul, ci revelez esența Lui, următorul nivel al realității. Asta este ceea ce studiază înțelepciunea Cabala. Însă asta este deja un nivel de vârf.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 9/15/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed