Lumea spirituală este chiar aici

Toată creația este într-o stare fixă, imuabilă, dar noi percepem și descoperim creația conform atributelor care se dezvăluie în noi, la fel cum o persoană poate privi același lucru fără ochelari, cu ochelari, cu binoclu sau cu un microscop. Asta este, totul depinde de vasele percepției noastre prin care privim creația.

Totul este evaluat doar conform persoanei. Într-adevăr, suntem în lumea Infinitului. Îmi amintesc că am ascultat o expunere a unui rabin local la Rehovot, în anii 70, care m-a surprins atunci când a întins brațele și a spus: ”Aici e lumea viitoare, aici e lumea spirituală”. Nu am înțeles despre ceea ce a fost vorba  și la ce privea (ce vedea). El a fost un cabalist ce a atins spiritualitatea.

Nu am putut înțelege ce a vrut să spună: cum poate să fie aici, lumea viitoare? Nu a explicat nimic mai mult, dar asta m-a impresionat cu adevărat.

Astfel, noi suntem în lumea Infinitului, în singura stare care a fost creată și trebuie să descoperim aceste vase de percepție. Este întreaga noastră muncă.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 13.03.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: