Lumina in loc de suferinta

In trecut, oamenii care voiau sa atinga spiritualitatea si-au impus sa chinuie si sa limiteze cerintele corpului lor, astfel incat sa anihileze dorinta lor egoista si sa dobandeasca o noua natura, daruirea. Acest lucru era ceva obisnuit in vremea Tatilor si Inteleptilor nostri din Mishna. A urmat era Talmudului si Inteleptii acelei vremi, Kabalistii timpului, au schimbat conditia pentru transformarea naturii noastre egoiste in daruire, in una spirituala, realizabila prin intermediul muncii lor spirituale.

Fiecare perioada a introdus propria parte corectata, in sistemul comun al sufletului. Ca urmare, sistemul a devenit partial corectat, facand posibil ca sufletele care inca nu au fost corectate sa primeasca ajutor din partea partii corectate. Astfel, nu mai este nevoie de torturare si limitare a corpurilor noastre. De fapt, noi chiar nu suntem in stare sa facem acest lucru, din cauza imensului nostru egoism. Inteleptii  Talmudului ne-au usurat calea, si o parte din dorinta pe care ar fi trebuit sa o corectam prin torturarea corpului, poate fi acum corectata de catre Lumina care Reformeaza.

Tatii si Inteleptii din Mishna s-au corectat prin efectuarea a doua actiuni: chinuirea corpului si atragerea Luminii Torei. In schimb, Inteleptii din Talmud au corectat sistemul, astfel ca in locul suferintei, ne putem corecta prin Lumina Torei. Acest lucru este de o importanta primordiala pentru vremurile noastre, deoarece: oare cine are puterea sa renunte la realizarile civilizatiei moderne?

Kabalistii Talmudului s-au corectat pe sine si prin conectarea lor in sistemul comun, au realizat o mare parte corectata. Eu m-am nascut necorectat si pacatos, dar exist intr-un sistem care contine multe parti corectate, care il sustin. Si daca vreau sa ma corectez, acolo exista cineva de la care pot cere ajutor si la care sa ma conectez. Mingea este acum in terenul meu.

Din Part. 3 Lectia zilnica de Kabbalah 26.05.10, Introducere la Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: