Lumina unei case îndepărtate

Întrebare: Ce înseamnă să experimentezi Lumina?

Răspuns: Să experimentezi Lumina înseamnă să simți plăcere. În această lume, pot să mă bucur de diferite lucruri căre mă desfată sau nu, funcție de stare minții mele. Odată mă bucur că stau în pat și nu vreau să mă ridică pentru a veni la lecție; altă dată sunt nerăbdător să sar din el, dar nu sunt lăsat și mi se spune să stau în pat pentru încă o săptămână, până când mă fac bine.

În alte cuvinte, nu este o plăcere absolută, la fel ca dulce, moale sau căldură; toate au înțelesuri limitate, condiționate. Câteodată, ele îmi dau plăcere, altă dată chiar sentimente opuse.

Plăcerea comună pe care o experimentăm, în dorința noastră colectivă de a simții plăcerea (voința de a primi) se numește Lumină. Asta pentru că Lumina care a existat inițial a creat dorința noastră, un vas, și acum dorința primește plăcere atunci când Lumina o umple sau se dezvăluie în ea. În acest fel suntem proiectați! De aceea, atunci când Lumina părăsește dorința, ea strigă și vrea ca Lumina să vină înapoi. În acest fel este întreaga creație făcută.

Dar Creatorul vrea ca tu să îți dorești Lumina prin propriul tău liber arbitru și nu doar să o primești și să te bucuri. În afară de plăcerea pe care o simți, El dorește ca tu să înțelegi și să conștientizezi Lumina: De unde vine? Unde este sursa ei? De ce te-a creat și ce vrea de la tine? Este ca și cum Lumina vrea să îți arate: Uită-te de la ce stea îndepărtată ajung; aici, totul este așa de bun și de minunat și vreau să te iau cu mine!

De aceea, ea se ascunde de tine și încearcă să îți atragă atenția cu diferite acțiuni indirecte, din fiecare parte. Se joacă cu tine până când tu începi în sfârșit să îți dorești să cunoști sursa din care vine, mai degrabă decât să alergi după plăcerea pe care o aduce și în ciuda plăcerii pe care o aduce.

De fapt, dacă dorești ca ea să vină, în casa ei, înseamnă că îl iubești pe El și nu doar plăcerea pe care El ți-o trimite pentru a te satisface. Trebuie să Îl iubești atât de mult încât să fii gata să zbori în acel loc, acea stea de unde vine El, doar să nu te mai desparți de El niciodată. Și o faci, în ciuda faptului că renunți complet la plăcere, astfel arătându-i Lui cât de mult Îl iubești.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 12/30/10, “Înțelepciune Cabala și filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: