Drumul lung către templu, partea a zecea

Turnul Creatorului în locul Turnului Babilonului

Întrebare: Societatea israeliană modernă este sfâșiată de egoism și ură. Este complet deconectata. Sistemele sale sunt putrede și implicate în jocuri egoiste. Tuturor le pasă numai de ei înșiși.
Cum poate o societate formata din membri cu cea mai negativa atitudine, să fie adusa la starea de conectare, unitate, și iubire, având în vedere că este extrem de departe de imaginea conturata pentru noi?

Răspuns: Este adevărat: societate israeliană este cea mai egoiste dintre toate. Când poporul lui Israel se inalta, el poate ajunge la  înălțimile stelare. Cu toate acestea, cand decade,decade mai adânc decât restul.

E o lipsa critica de unitate. Este evident! Este bine că lacunele noastre sunt afișate la vedere. Este minunat să știm cât de teribila este starea noastră si cat de disperati  avem nevoie de unitate. Partea buna este că avem”manualul de instrucțiuni”, care ne explică cum să realizam unitatea.

Înțelepciunea Cabalei ne învață pașii pentru a atrage cu o mai mare forță  bunăvoința. Este știința revelarii Creatorului în această lume. Creatorul este puterea iubirii și a daruirii reciproce, forța  unitatii.
Principalul lucru este atragerea și raspandirea fortei daruirii, iubirii, unitatii, și cooperarii reciproce între noi. Opozitia intre puterea separarii, egoism, si forța binevoitoare ne da energie suplimentară.

Puterea vine întotdeauna ca un rezultat al punerii în comun a forțelor opuse. Cu cat este mai mare diferența de potențial, cu atat este mai mare diferența intre un plus și un minus, adica, o sută de volți, o mie de volți, un milion de volți, deci,cu atat este mai mare puterea.
Dacă adăugăm o putere pozitivă acestui minus imens pe care il avem astăzi, vom conecta întregul univers într-o singură structură comuna unificată.

Întrebare: Israelul este țara în care oamenii au cel mai mare egoism din lume, nu-i așa?

Răspuns: Israelul nu este doar o țară. Israelul este o națiune care a atins anterior un anumit nivel spiritual, dar apoi l-a pierdut. De aceea a căzut atât de adânc în materialitate și are cel mai mare egoism în comparație cu alte națiuni.

Întrebare: Avem o șansă reala de a ne uni stiind ca avem un egoism urias?

Răspuns: Evreii sunt cei mai mari egoisti, motiv pentru care au un mare potențial de a ajunge la unitate. Nu există nici o altă națiune care este la fel de egoista, cruda, mioapa și oarba atunci când vine vorba de a misiunea sa. Acesta este motivul pentru care ei sunt capabili de auto-corectare și de aîmpinge întreaga umanitate înainte.

Nu a fost un accident faptul că Israelul a fost ridicat la o înălțare spirituală și apoi a căzut în abisul egoismului, castigand astfel  șansa de a se corecta. Când evreii se vor corecta, întreaga lume se va corecta.
În acest moment al dezvoltării noastre istorice, omenirea a revenit la starea Babilonului antic,  babilonienii  astăzi numara cateva miliarde de locuitori ai Pământului. Poporul lui Israel nu este deloc numeros; Dimpotrivă, această națiune este încă destul de mica, dar Lumina si abundenta pot fi transmise prin ea ca prin urechile acului si poate fi oferita intregii umanitati. Poporul evreu are o putere enormă.

Singurul lucru care ar trebui sa inceapa în această lume este puterea unității, forța superioară de conectare și iubire. Aceasta va umple viața noastră cu fericire și abundență. Puterea va echilibra minusurile existente și va face lumea armonioasă, nedivizată, și binevoitoare.

Ziua de doliu de 9 Av se va transforma într-o zi de bucurie și iubire, așa cum se spune în” Profeți”. Dacă se va întâmpla sau nu, depinde numai de noi. Putem transforma ziua întunecată care provine din rădăcina spirituală a unui întuneric complet în care au avut loc distrugerile: spargerea primelor table, prăbușirea primului și al celui de al doilea Templu,  dezastrele nenumarate petrecute de-a lungul istoriei evreiești.

Prin aducerea puterii  unitatii în întunericul existent, vom corecta distrugerile anterioare și vom reconstitui puterea Creatorului, ridicand astfel întreaga umanitate la starea de unitate. Apoi, toata lumea noastră se va inalta spiritual. Vom accede la viața veșnică, vom trece la următoarea dimensiune. Fie ca aceasta să se întâmple!

Din KabTV  „O Viață Nouă” 7/5/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed