Lungul drum până la întrebarea cu privire la scopul vieții

Întrebare: În parabola despre scut și sabie, regele îi dăruiește fiului său o armă fără ca mai întâi să-l învețe cum să o folosească, după care se ascunde. De ce nu i-a arătat fiului său cum să se lupte cu dușmanii, știind că aceștia îl vor ataca?

Răspuns: Nu te simți la fel în lumea aceasta? Nu simți că ai fost aruncat aici și exiști fără să știi de ce și cum, și nici în ce scop? Ți se spune dintr-o dată că există o știință a cabalei care te va ajuta să te percepi în lumea superioară și să înveți care este scopul existenței tale.

În realitate ești pierdut, căci nu ști nimic. Aceasta este starea noastră în lumea materială. Dar, mai întâi, trebuie să stabilim că ne găsim într-adevăr în această stare.

Acum o altă întrebare: De ce ni se dă o stare în care existăm ca niște animale, fără să știm unde ne găsim, din ce cauză și cu ce scop?

Ne dezvoltăm pe parcursul a mii de ani ca animale până să devenim, treptat, ființe umane. Apoi ne continuăm dezvoltarea alte mii de ani până când în așa numiții oameni crește ceva care începe să pună întrebări: „De ce exist?” „Cine sunt?” „Care este scopul vieții?” „Care este semnificația vieții?” „Ce se întâmplă cu mine înainte de a mă naște și după moarte?” Zeci de mii de ani au trecut până când umanitatea a început să se gândească la toate aceste lucruri, să pună întrebări, pentru că egoismul a crescut o dată cu fiecare nouă generație, dezvoltându-ne treptat. Acum ne întrebăm: de ce este totul necesar? Chiar avem nevoie de tot acest proces? Au apărut multe întrebări și răspunsurile sunt foarte greu de găsit.

De ce nu găsim răspunsurile imediat? Pentru ca noi să înțelegem mai întâi întrebarea. Crede-mă că este un lucru complicat. O lungă perioadă de timp, poate chiar câțiva ani, te vei frământa până când întrebarea se va maturiza în tine. Doar atunci vei vedea că răspunsul se găsește chiar în ea.

Din lecția de cabala în limba rusă, 4/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: