Lupta constantă între două forțe: pentru și împotriva Unității

Astăzi, în timp ce citim cel de-al treilea capitol din noua mea carte, “Alegerea evreiască: unitate sau anti-Semitism”, care descrie modul în care poporul evreu a fost atras spre elenism în urmă cu 2.000 de ani, ceea ce a dus la căderi groaznice, ascensiunea și căderea Regatului Hasmonean, stăpânirea Iudeii sub romani, Marea Revoltă și genocidul auto-provocat al poporului evreu sub stăpânirea romană, a devenit clar, un principiu imperativ al cărţii.

Este că, ceea ce citim nu sunt doar evenimente istorice. Deși cartea este bogată în fapte istorice, care arată în ce fel discordia socială evreiască a adus multe distrugeri poporului evreu de-a lungul istoriei, considerând că unitatea este mântuirea evreilor, mai importantă decât istoria în sine, este atmosfera cărții.

Este o atmosferă care ne urmărește constant. Personajele din povești se schimbă, dar esența rămâne aceeași: dacă evreii aleg să se unească, reușesc, iar dacă lasă forțele separatoare să îi desființeze, experimentează consecinţe teribile.

Ceea ce am citit nu sunt doar evenimente care au avut loc în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, care au dispărut de atunci și pe care le învățăm acum ca o istorie îndepărtată care este irelevantă pentru noi astăzi.

Mai degrabă, este constantă lupta a două forțe – pentru și împotriva unității.

Până astăzi, trăim într-o lume distrusă și împărțită ca urmare a acestei lupte. Este destul de uimitor modul în care totul a fost, este și va fi organizat între aceste două forțe, până la starea noastră viitoare și finală, corectată.

Prin urmare, atunci când citiți “Alegerea evreiască: unitate sau anti-Semitism”, deși este plină de o varietate de surse și exemple istorice, merită să ne gândim la aceasta, nu ca la o lecție de istorie, ci ca relații, atitudini și interacțiuni pe care noi le putem vedea desfășurându-se în fața ochilor noștri, în lumea de astăzi.

Noua mea carte ,, Alegerea evreiască: unitate sau anti-Semitism  este acum disponibilă pe Amazon si Laitman Kabbalah Publishers.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: