Lupta împotriva ascunderii

Psalm, 27:3 : Dacă o armată s-ar năpusti asupra mea, inima mea nu va cunoaște teama; dacă războiul se ridică împotriva mea, chiar și atunci îmi păstrez încrederea.

Dacă o persoană își amintește că totul provine de la o singură forță, că nu există nimeni în afară de El, și știe cum să se refere la asta, atunci descoperă că lupta este doar pentru dezvăluirea Creatorului și că nu există altă luptă.

Nu trebuie să luptăm împotriva obstacolelor, care este, într-adevăr, ca lupta cu morile de vânt, ci trebuie mai degrabă să combatem ascunderea, în timp ce noi ne apropiem de Creator, de nu există nimeni în afară de El și trebuie să ne agățăm de El cu toate puterile noastre. Nu trebuie să lăsăm diferite perturbații să ne tulbure și să ne distragă de la direcția corectă.

Întregul război este doar împotriva ascunderii. Nu poate face nimic ființa creată în creație, doar să reveleze forța superioară. Astfel, noi ne debarasăm de toate necazurile și problemele noastre, care sunt rezultatul ascunderii și influenței Luminii Superioare asupra noastră, devenim atunci vase de dăruire. Astfel, urcăm nivelurile de corecție până la adevăratul final al corecției, adică până la dezvăluirea completă.

Nu trebuie să uităm că munca împotriva ascunderii este munca în vasele noastre, astfel ca ele să fie adaptate pentru revelație. Dacă eu văd că sunt în sistemul de ascundere care operează împotriva mea pentru a-mi da o șansă să mă exercit, atunci descopăr că adevărata ascundere este mâna lui Dumnezeu, care a pregătit-o pentru mine.

Nu cer să dispară ascunderea, cer doar forța de dăruire, chiar dacă Creatorul este ascuns. Nu mă aștept ca ascunderea să fie eliminată, ci doar să fiu capabil să muncesc în ascundere la fel ca în dezvăluire.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 22.04.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: