Mă mențin responsabil

Națiunea Israel este un grup neobișnuit, fiindcă conexiunea noastră nu este la nivel corporal și, de aceea, este foarte instabilă. Se pare că ne conectează undeva Sus, deși noi nu simțim nicio conexiune unii cu alții. Și totul din cauza ego-urilor noastre mari care ne separă unul de altul. Nu există o legătură naturală, corporală sau lumească, ci există numai una spirituală, care scapă simțurilor noastre.

Baal HaSulam scrie că numai problemele comune ne unesc, ca pe niște frați în nenoroc. De aceea, părem ca niște nuci într-un sac, unite doar prin sacul care nu ne lasă să ne împrăștiem. Așa că, singura noastră speranță este educația publică, o mișcare spre unitatea națională, capabilă să aprindă iubirea pentru neamul acestui popor, astfel încât să ne simțim cu toții ca un singur corp.

Trebuie să ne simțim nu ca niște frați în nenoroc, așa cum o facem azi, ci trebuie să simțim conexiunea naturală, eternă, care există în fiecare din noi și de care niciunul nu se poate ascunde. Lumina Superioară este cea care ne ține împreună. Alte nații sunt conectate instinctiv de Natura însăși, simțind sens în apartenența lor la acea nație. Dar, pentru poporul lui Israel, această conexiune cere participarea noastră, trebuie să o atragem de Sus prin noi, înșine.

Iar această iubire a existat printre noi pe timpul lui Avraam, fondatorul neamului lui Israel. Dar, după distrugerea Templului a început să pălească și a fost complet pierdută în timpul anilor de exil. Acum trebuie să reconstruim această iubire, astfel ca ea să fie naturală și spirituală. Până la urmă, nu există între noi nicio iubire corporală și nu vrem conexiunea unul cu altul ca în alte nații. După 2000 de ani de exil nu a mai rămas nimic din iubirea pentru neam. (Minutul 1:00 – 1:19)

De aceea, trebuie să fac totul pentru a trezi grupul. Indiferent de răspunsul lor, continuu să fac totul pentru a-i  uni. Să mă rog în liniște pentru prietenii mei și să fac diverse acte pe care toată lumea le poate vedea, conducând prin exemplu. Și, făcând acest lucru, eu nu mai depind de nimeni, decât de Creator, așa că Îl rog să-mi dea forța și dorința. Apoi, mă îndrept spre prietenii mei și încerc să îi inspir. Și așa mă mențin responsabil: „Dacă eu nu sunt pentru mine, cine să-mi fie?”. (Minutul 12:00)

 

Din Partea a doua a Lecției zilnice de Cabala 17/07/19 – „Scrierile lui Baal HaSulam”, Articol „Națiunea”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed