Maaser – a zecea parte din dorințe

Tora, Leviticul 27:31 – 27:33: „Și dacă cineva vrea să-și răscumpere zecimea lui, va trebui să adauge o cincime la prețul ei. Orice zeciuială de la boi și de la oi a tuturor ce trec sub toiag, va fi zeciuiala Domnului. El nu va fi căutat (animalul din zeciuială) dacă este bun sau rău și nu va fi schimbat. Și dacă el (omul) îl va schimba, atunci și cel schimbat și schimbul vor fi sfinte și nu se vor putea răscumpăra.

A zecea parte din dorințele noastre nu poate fi corectată de noi înșine. Ea trebuie să fie separată de toate eforturile noastre și transmisă Creatorului prin Cohanim (preoți) și Leviți, ca maaser (zeciuială). Același lucru se referă și la nivelurile vegetal și animal: a zecea parte este separată din producția câmpului și din animalele pe care le mâncăm.

Asta înseamnă că a zecea parte din tot ce trece printr-un om trebuie să fie dat pentru binele tuturor.

În Tora există o multitudiune de legi dar, toate vorbesc numai despre un singur lucru: ce depinde de noi ca să fim conectați corect unii cu ceilalți, să devenim o singură dorință comună, chiar dacă suntem complet diferiți și departe unii de ceilalți. Dacă obținem o conexiune reciprocă puternică, atunci caracteristica dăruirii și a iubirii numită Creator se va revela între noi și vom simți o viață perfectă, eternă.

Și dacă nu ne dorim asta, atunci împlinirea și veșnicia vor începe să lucreze împotriva noastră și vor umple viețile noastre cu din ce în ce mai multă suferință.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed