Machpelah – Peștera dublă

571.01Întrebare: În partea antică a Hebronului se află Peștera Machpelah unde potrivit Torei, sunt îngropați strămoșii noștri: Avraam, Isaac și Iacov. Conform tradiției, se spune că acesta este locul de înmormântare al lui Adam și Eva.

„Machpelah” înseamnă peșteră dublă în ebraică. Știm că în Cabala, orice nume are o anumită semnificație. De ce această peșteră se numește peșteră dublă?

Răspuns: Se datorează faptului că Peștera din Machpelah este o combinație de două lumi – lumea noastră și lumea superioară. Deși corpurile lumii noastre se odihnesc acolo, spiritul oamenilor îngropați în ea este spiritul lumii superioare.

Întrebare: Când spui „două lumi”, vrei să spui două calități: primirea și dăruirea – Malchut și Bina?

Răspuns: Da.

Întrebare: Se spune că Peștera din Machpelah este al doilea loc sfânt după Templu, care a fost odată distrus. Merită să vizitezi fizic un astfel de loc?

Răspuns: Da, este. Rabash a scris că Baal HaSulam a mers acolo. Când Rabash l-a întrebat: „De ce?” el a răspuns că o persoană ar trebui să se străduiască pentru locul strămoșilor săi. Toți strămoșii sunt îngropați (deși cuvântul „îngropat” este o alegorie) în Hebron.

KabTV “Stări Spirituale23.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed